Ilves hankki KHL-taustaisen tshekkisentterin - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ilves hankki KHL-taustaisen tshekkisentterin – Sport vahvisti rivejään neljä CHL-mestaruutta voittaneella ruotsalaishyökkääjällä

24.6.2020 14:42

Jääkiekon Liigassa pelaava Ilves hankki keskushyökkääjä Ondrej Romanin vuoden sopimuksella. Kokenut ja urallaan tasaista jälkeä tehnyt tshekkipelaaja Roman kiekkoili viime kaudella kotimaansa Vítkovicessa.

Romanilla, 31, on kiekkokokemusta kotimaansa lisäksi Pohjois-Amerikasta ja Venäjältä KHL:stä, jossa hän pelasi kaudella 2015–2016 Avtomobilist Jekaterinburgissa. Rapakon takana hän pelasi muun muassa WHL-juniorisarjassa ja AHL:ssä, mutta ei saanut tililleen NHL-otteluja. Dallas Stars varasi hänet viidennellä kierroksella vuonna 2007.

Tshekin maajoukkuepelejä Romanille on kertynyt 19, viimeksi toissa kaudella, jolloin hän pelasi EHT-turnauksessa Tampereella Suomea vastaan. Lokakuussa alkavalla kaudella hän on Hakametsässä kotijoukkueen riveissä.

Sport poimi Ruotsin mestarin

Ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg puolestaan siirtyy Vaasan Sportiin yksivuotisella sopimuksella. Stålberg on pelannut viime kaudet Frölundassa, jossa hän voitti kaksi Ruotsin ja neljä CHL:n mestaruutta.

–  Tämä on itselleni hieno mahdollisuus päästä suurempaan rooliin kuin olen viime kausina päässyt Frölundassa ja samalla nostaa pelini uudelle tasolle, Stålberg sanoi Sportin kotisivuilla.

Stålberg, 30, pelasi viime kaudella Ruotsin SHL:ssä 47 runkosarjan ottelua, joissa hän keräsi tehopisteet 1+2.

–  Viime vuosina olen pelannut enemmän puolustavassa roolissa, mutta nyt toivon pääseväni kehittämään enemmän hyökkäävämpää puoltani, Stålberg sanoi.

Stålbergilla on SHL:n lisäksi kokemusta esimerkiksi Pohjois-Amerikan AHL:stä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: