Päävalmentaja Jalonen tietää, miksi MM-Leijonat kiinnostaa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

”Pojat lyövät kaiken likoon Leijona-paidan puolesta” – Päävalmentaja Jalonen tietää, miksi MM-Leijonat kiinnostaa

25.5.2019 10:11 | Päivitetty 25.5.2019 12:08

Bratislava

Jääkiekon MM-turnauksessa mitalipeleihin saakka venyneellä Suomella on tukenaan uskollinen yleisö, niin Slovakiaan saapuneissa kannattajissaan kuin kotisohvillaan Suomessa jännittävissä etäfaneissakin.

Toissa päivän Suomi–Ruotsi-puolivälierää seurasi Suomessa tv-kanavilta ja suoratoistopalvelusta parhaimmillaan yli 2,4 miljoonaa katsojaa. Se kertoo kaiken Leijonien suosiosta.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen on joukkueestaan ylpeä. Hän tietää, miksi haastajana turnaukseen lähtenyt MM-joukkue kiinnostaa.

–  Pojat lyövät kaiken likoon Leijona-paidan puolesta. Kansa rakastaa taistelijoita, Jalonen sanoo tänään Venäjää vastaan Bratislavassa pelattavan välieräottelun kynnyksellä.

"Energiaa ja virtaa riittää"

Suomen joukkueen kasvutarina alkoi hyvissä ajoin ennen MM-Slovakiaa. Matka alkoi 8. huhtikuuta ensimmäisellä MM-leirillä.

–  Ollaan 6,5 viikon aikana pelattu aika monta ottelua, eikä olla niissä oltu alakynnessä kuin ajoittain. Peli on mennyt koko ajan eteenpäin pienin askelin. Kun tehdään yhdessä asioita, pelaajat luottavat itseensä enemmän.

Kotimaan SM-liigassa kiekkoilevien pelaajien varaan rakennettu MM-joukkue on näyttänyt, että suurin piirtein kaikki on mahdollista.

–  Pelaajat uskaltavat toteuttaa omia juttujaan vastustajan NHL-miehiä vastaan. Siihen on joskus ollut epäuskoa, Jalonen kertoo.

Suomi on 11. huhtikuuta lähtien pelannut yhteensä 17 maaottelua, joista se on voittanut 13. Savotta on ollut fyysisesti raskas, mutta jaksamisesta menestys ei ole kiinni.

–  Kun voittaa, väsymys ei tunnu samanlaisena, kuin jos häviäisi. Energiaa ja virtaa riittää. Jaksamme painaa vielä muutaman päivän, siitä ei ole kahta sanaa, Jalonen lupaa.

SM-liigalle hyvää pr:ää

Sakari Mannisen jatkoerämaalillaan varmistama puolivälierävoitto Ruotsista nousee Suomen jääkiekkohistorian merkittävimpiin mainetekoihin. Se kohotti Leijonien itseluottamuksen tappiin.

–  Meininki joukkueessa on koko ajan ollut rento. Tuollainen voitto totta kai tuo lisää itseluottamusta. Se kasvattaa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja uskoa, että voimme voittaa minkä joukkueen tahansa.

Päävalmentaja Jalonen on tyytyväinen myös siihen, että paikoin parjattukin SM-liiga saa Leijonien menestyksen myötä hyvää pr:ää.

–  Se kertoo, minkä tason kiekkoilijoita SM-liigan kärkipelaajat ovat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut