Kärpät pudotti Ilveksen - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Sailion äkkikuolemaosuma päätti Ilveksen kauden

Ilves jäi Kärppien puristukseen ja pullahti ulos playoffseista.

27.3.2019 21:38

Tampere

Jääkiekkoliigan puolivälieräsarja Kärppien ja Ilveksen välillä ei tarjonnut yllätyksiä. Ilves pystyi kaikissa otteluissa rimpuilemaan numerollisesti ja pelillisesti mukana, mutta aina otteluiden ollessa vaijerilla Kärpät näytti tylysti taitonsa ja iski ratkaisevat osumat.

Ilveksen Joose Antonen iski avausmaalin, mutta Kärpät kuittasi avauserän lopussa Teemu Kivihalmeen ja Jari Sailion osumilla.

Ilves sai lukuisia mahdollisuuksia yrittää tasoitusta ylivoimalla, mutta Kärppien mainiosti koko ottelusarjan toiminut alivoimapeli oli jämäkkää. Vihdoin päätöserässä Arttu Ruotsalainen onnistui ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Ottelun sankariksi nousi Sailio (2+0), joka iski äkkikuolemaosuman ajassa 61.25.

Vaikka Ilves ei voittanut Kärppiä kertaakaan, joukkueen kausi oli silti plusmerkkinen. Runkosarjasijoitus oli 2010-luvun paras ja moni nuori pelaaja otti merkittäviä askelia eteenpäin. Ilveksen tulevaisuus vaikuttaa valoisammalta kuin pitkään aikaan.

Kärpille puolieräsarja oli vasta lämmittelyä. Se teki tarvittavan ilman loistokkuutta. Todelliseen puntariin oululaiset joutuvat vasta välierävaiheessa.

Eniten parannettavaa jäi runkosarjassa kovat tehot takoneelle hyökkääjäkaksikolle Rasmus Kupari–Aleksi Heponiemi. Molempien pistesaldo tämän kevään pudotuspeleissä on 0+0.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut