Näin NHL-pelaajat harjoittelevat koronaepidemian aikana - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Barkov löysi uuden harrastuksen, Rantanen etsii netistä tekemistä – Näin sujuu suomalaisten NHL-huippujen arki tällä hetkellä

Aleksander Barkov ei ole tullut koronakriisin ajaksi Suomeen monien muiden NHL-pelaajien tavoin.

Mikko Rantanen (vas. ylh.), Miro Heiskane, Aleksander Barkov (vas. alh.) ja Roope Hintz kertoivat kuulumisistaan torstaina.

16.4.2020 21:23

Moni suomalainen NHL-pelaaja palasi kotimaahansa, kun koronaviruspandemia pani kauden tauolle reilu kuukausi sitten.

Florida Panthersin Aleksander Barkov teki toisin. Hän majailee yhä Floridassa, jossa ajantappaminen alkaa käydä vaikeaksi.

– Minulla on pieni sali kotona. Rullaluistimet hommasin pari viikkoa sitten. Niitä on tullut käytettyä, ja lenkeillä olen käynyt. Täällä on varmaan vähän paremmat kelit kuin Suomessa, Barkov sanoo.

Liikkumista rajoittaa muun muassa se, että paikalliset puistot ja rannat ovat Barkovin mukaan kiinni.

Barkov, Mikko Rantanen, Miro Heiskanen ja Roope Hintz pitivät NHL:n järjestämän etälehdistötilaisuuden torstaina. Heistä Barkov on ainoa, joka ei ole tullut Suomeen. Rantanen on Turussa, Heiskanen Espoossa ja Hintz Tampereella.

– Olen odottanut ratkaisua, mitä kauden kanssa tapahtuu. Ei ole auttanut kuin treenata, odottaa ja pelata Pleikkaria, Barkov sanoo.

Luovia ratkaisuja

Playstationin pelaaminen vaikuttaa olevan NHL-pelaajien ylivoimaisesti suosituin ajanviettotapa tällä hetkellä.

– Tylsää on ollut, mutta ei auta. Tilanne on mikä on. Treenaan, pelaan Pleikkaa ja katson jotain sarjoja. Aamuisin ei oikein aina tiedä, mitä sitä tekisi, Rantanen sanoo.

– Pleikkaa olen pelannut paljon ja katsonut joitain sarjoja Netflixistä. Koirien ja tyttöystävän kanssa olen myös viettänyt paljon aikaa ja lenkillä käynyt, kertoo Heiskanen.

– Treeniä, odottelua ja Pleikkaa, tiivistää Hintz.

Miten NHL-pelaaja tällä hetkellä sitten harjoittelee? Barkov kertoo, että hänellä on pienen kuntosalin lisäksi autotallissa paikka, jossa hän voi vedellä kiekkoja, mutta sitä hän ei hirveästi käytä.

Myös Dallasissa pelaavan Heiskasen Suomen-asunnosta löytyy kuntosali, jota hän luonnehtii suhteellisen hyväksi.

– Olen voinut tehdä siellä kaiken, minkä on tarvinnut.

Rantanen ja Hintz sen sijaan ovat etsineet luovempia ratkaisuja. Coloradon huippuhyökkääjältä Rantaselta ei omaa salia löydy.

– Olen joutunut aika paljon improvisoimaan ja tekemään liikkeitä, joita en ole koskaan tehnyt. Olen kaivanut netistä ideoita. Kokeillaan nyt kaikkea uutta, kun ei ole muuta tekemistä, salibandymailalla ja -pallolla kikkaillut hyökkääjä sanoo.

Dallasin hyökkääjä Hintz kertoo polkeneensa kotonaan kaksi viikkoa kuntopyörää ja hikoilleensa kahvakuulien avulla.

– Nyt sain käyttöön salin, jossa ei ole ketään muita. Siellä on myös paikka, jossa voin vedellä. Se on ollut nyt hyvässä käytössä, Hintz sanoo.

Kovat pelihalut

NHL-kauden jatkuminen on yhä iso kysymysmerkki. Julkisuudessa on pyöritelty erilaisia vaihtoehtoja kauden pelaamiseksi loppuun. Ottelut saattavat esimerkiksi jatkua tyhjissä halleissa elokuussa ja tiivistetyllä aikataululla.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on toivonut urheilusarjojen käynnistyvän pian uudelleen.

NHL-kausi keskeytyi, kun joukkueilla oli kymmenkunta runkosarjan ottelua jäljellä.

– Kurjaa, että tämä osui juuri tähän aikaan, kun pudotuspelien pitäisi alkaa. Huonoin ajoitus mitä voi toivoa, mutta ei tälle mitään voi, Mikko Rantanen sanoo.

Myös Hintz ja Heiskanen odottavat jo pelin jatkumista. Floridan kapteeni Barkov yrittää hinata joukkueensa pudotuspeleihin, mikäli kausi jatkuu. Pudotuspeliviiva olisi kolmen pisteen päässä.

– Peli rupesi juuri kulkemaan. Näin lähellä pudotuspelipaikkaa emme ole olleet pariin vuoteen. Harmittaa, mutta ei voi mitään, tamperelainen sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos