KalPa värväsi tamperelaiset kiekkolupaukset - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

KalPa värväsi kaksi kovaa lupausta riveihinsä – Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila siirtyvät Kuopioon Bostonin yliopiston joukkueesta

Sentteri Aapeli Räsänen vahvistaa Kuopion KalPaa.

9.4.2020 15:56

Jääkiekkoliigassa pelaava Kuopion KalPa on hankkinut riveihinsä kaksi lahjakasta pelaajaa.

Hyökkääjä Aapeli Räsänen ja puolustaja Jesper Mattila ovat tehneet KalPan kanssa kaksivuotiset sopimukset.

Kaksikko on pelannut viime kaudet Pohjois-Amerikassa, Bostonin yliopistossa pelaten kovatasoista NCAA-yliopistosarjaa.

Räsänen, 21, on Tapparan kasvatti. Keskushyökkääjä on pelannut viimeisen neljän kauden ajan Pohjois-Amerikassa ja kolme viime kautta hän on edustanut Bostonin yliopistoa. Yliopistosarja NCAA:ssa Räsäselle kertyi kolmen kauden aikana 99 ottelua ja pisteitä 20+27=47.

Oikealta ampuva Räsänen sai NHL-varauksen kesällä 2016, kun Edmonton Oilers varasi nuorukaisen 6. kierroksella numerolla 153. Räsänen oli voittamassa Suomen alle 18-maajoukkueessa MM-kultaa keväällä 2016 ja hän oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa MM-kisoissa vuonna 2017 ja 2018.

– Hän on luonteeltaan erilainen nuori pelaaja. Hän tuo koppiin karismaa ja johtajuutta nuoresta iästään huolimatta, urheilujohtaja Anssi Laine sanoo KalPan sivuilla.

Räsäsen mukaan ajat Bostonissa kehittivät häntä sekä pelaajana että ihmisenä kaukalon ulkopuolella.

– Vuodet Bostonissa olivat hieno kokemus monella tapaa. Siellä pääsi pelaamaan kovatasoisia pelejä sekä samalla sai käydä samalla koulua ja kumpikaan ei kärsinyt. Pelit yliopistossa olivat kovatasoisia ja koin kehittyneeni pelaajan monella tapaa. Myös elämänkokemuksena se oli upea reissu, Räsänen kertoo kuopiolaisseuran verkkosivuilla.

Veljekset Julius (vas.) ja Jesper Mattila pelasivat viime kauden Bostonin yliopistossa. Nyt Jesper siirtyy KalPan riveihin. Juliuksen ensi kauden seurasta ei ole vielä tietoa.

Jesper Mattila, 22, on Ilveksen kasvatti. Hän on edustanut Bostonin yliopistoa viimeisen neljän kauden ajan, tehden 142:ssa NCAA-ottelussa pisteet 8+32=40. Vuonna 1997 syntynyt Mattila oli voittamassa keväällä 2015 alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa.

– Jesper on minulle tuttu pelaaja jo 1997-syntyneiden maajoukkuepolulta. Jesper näkee pelin hyvin ja pystyy kiekon kanssa yllättäviin ratkaisuihin, kaikkiaan hän on erinomainen yleispuolustaja, Laine kuvaa uutta hankintaa.

Laineen mukaan Mattilassa on potentiaalia nousta aina Liigan kärkipuolustajiin asti.

– Mattila on luonteeltaan sellainen pelaaja, että hän tekee asiat kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella täysillä, mutta tuo samalla roppakaupalla positiivista energiaa koppiin ja koko yhteisöön.

Mattila itse liittyy KalPaan positiivisin mielin.

– Olen tosi innoissani. Tämä on ensimmäinen ammattilaissopimus minulle, vaikka ikää onkin jo 22 vuotta, Mattila iloitsee.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut