Legendaketju järjesti, "tuleva legenda" ratkaisi – Kärpät vei finaaliuusinnan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Legendaketju järjesti, "tuleva legenda" ratkaisi – Kärpät vei finaaliuusinnan

Topi Niemelä tuuletti uransa ensimmäistä liigamaalia.

12.9.2019 22:39

Hämeenlinna

HPK ja Kärpät aloittivat liigakauden viime kevään finaaliuusinnalla. Mestari HPK hävisi 2–3 (0–0, 2–2, 0–1).

Kärppien pakki Topi Niemelä, 17, teki voittomaalin päätöserässä konkari Jussi Jokisen mainiosta päätysyötöstä.

–  Kärppien legendaketju (Mika Pyörälä, Janne Pesonen ja Jokinen) järjesti Kärppien tulevalle legendalle (Niemelä) paikan ja hän laittoi kiekon takakulmaan, sanoi Kärppien valmentaja Mikko Manner.

–  Se oli hyvin sanottu valmentajalta. Jokiselta kyllä löytyy NHL-kokemusta järjestää hienoja paikkoja, Niemelä sanoi.

Kärpät rynnisti toisessa erässä kahden maalin johtoon, kun puolustaja Shaun Heshka ja Sami Anttila onnistuivat. HPK:n Miro Ruokonen kavensi vain 11 sekuntia Anttilan osuman jälkeen helposti etukulmasta.

Kerhon kapteeni Niklas Friman tasoitti puolestaan 11 sekuntia Jari Sailion ottaman jäähyn jälkeen. Friman otti hyvin tyhjät pois siniseltä ja liukui lähemmäksi maalivahti Justus Annusta. Frimanin osuman pohjustivat Filip Krivosik ja sentteri Cody Kunyk.

HPK teki 52 sekuntia ennen toisen erän loppua osuman, jossa Krivosik syötti avopaikan puolustaja Miro Karjalaiselle. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä tilannehuoneen mielestä HPK:n sentteri Tommi Tikka esti Annusta.

Annunen oli torjuntaliikkeen jälkeen kuitenkin maalivahdin alueen ulkopuolella, joten tilanne oli hyvin mielenkiintoinen ja kaudelle suuntaa antava.

–  Maali olisi pitänyt hyväksyä. Mielestäni Tikka pyrki kaikin tavoin estämään törmäyksen, sanoi otteluvalvoja Juha Pajunen.

HPK:n valmentaja Antti Pennanen ei pahemmin harmitellut tilannetta.

–  Molemmat joukkueet olivat hyvin ytimessä ja molemmilla oli omat hetkensä. Ylivoimalla olisimme voineet ratkaista voiton, Pennanen sanoi.

–  Alun show oli erittäin makea, Pennanen tiivisti kultaviirin nostosta.

Jos Manner olisi saanut valita, hän olisi luonnollisesti ottanut kevään viimeisen pelin voiton kauden avausvoiton sijaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: