Kommentti Suomi-Kanada - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kommentti: Harmaa ja nimetön Leijonat olikin värikäs ja pirteä energiapommi, joka räjähti Kanadan syliin

Suomi löi Kanadan MM-kisojen avauksessa maalein 3–1 ja se meni pelitapahtumiin nähden täysin oikein.

Toni Rajala (keskellä takana) sai toisen syöttöpisteensä Arttu Ilomäen ylivoimamaaliin.

10.5.2019 19:22

Näinhän sen pitikin alkaa!

Leijonat iski ennakkoluulottomasti ja rohkeasti nimettömällä joukkueellaan juuri oikeaan saumaan.

Marko Anttila, Sakari Manninen, Toni Rajala ja kumppanit eivät antaneet peliään vielä etsivälle Kanadalle yhtään ylimääräistä aikaa eikä tilaa. Leijonat löi heti ison pykälän silmään ja hiillosti syöttölinjojaan etsineitä kanukkipakkeja turhautumisen partaalle.

Etenkin kapteeni-Anttila lähti otteluun uskomattomalla pelihuumorilla – kuin toteutumatta jäänyttä NHL-sopimustaan metsästäen. 34-vuotias hyökkääjä kolasi pois tieltään kaiken liikkuvan ja haki hanakasti laukauksillaan maalia.

Anttila näytti esimerkkiä, jonka jälkeen kenenkään ei kannata enää kyseenalaistaa sitä, onko C-merkki ommeltu oikean pelaajan rintaan.

Maalivahti Kevin Lankinen oli eleettömän varma. Kaapo Kakko teki huikean maalin ja toisen tyhjiin. Arttu Ilomäki ja Toni Rajala keräsivät kaksi tehopistettä.

Leijonien voiton arvoa ei silti himmennä edes se, että ottelu oli luultavasti Kanadan heikoin näissä kisoissa. Kuvioitaan etsineen Kanadan peli oli kaikkea muuta kuin valmista.

Suomen kokematon joukkue tarvitsi juuri tällaista alkua. Itseluottamusruisketta, uskoa antavaa peliesitystä ja yhteisiä onnistumisen tunteita.

Voitto Kanadasta on jo miehekäs askel kohti puolivälieriä. Ennen kaikkea se antaa pelaajille uskoa paljon parjattuun MM-projektiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: