Ari-Pekka Selin palaa 35 vuoden kierrokselta Poriin ja avaa patakansion – Pasi Arvonen on Ässien valmennusryhmän yllätysnimi

Pelaajana Ari-Pekka Selin ei koskaan päässyt Ässien liigajoukkueen pukukoppiin. Valmentajanakin siinä meni kauan. Nyt 35 vuoden kierros on ohi, kun Selin hyppää Ässien päävalmentajaksi kolmen vuoden sopimuksella.

8.4.2019 9:44 | Päivitetty 8.4.2019 13:52

Julkinen salaisuus vaihtui vihdoin viralliseksi tiedoksi. Ari-Pekka Selin on Ässien uusi päävalmentaja.

Selin palaa Poriin 35 vuoden kierrokselta. Selin teki Ässien kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

Selinin johtamaan valmennusryhmään tulevat Pasi Arvonen, Saku Martikainen, Jaakko Rosendahl ja Seppo Vihelä.

Selinin mukaan syy siihen, että hän tuli nyt Ässiin, on kehitysjohtaja Tommi Kerttula. Kerttulan kanssa käydyt keskustelut vakuuttivat kokeneen valmentajan siitä, että hän haluaa tulla nostamaan Ässiä ylöspäin ja kehittämään niin seuraa kuin sen pelaajia.

Selinin, 55, mukaan nyt ei voi avata uran aiempien seurojen kansioita, vaan tilanne on aivan uusi.

– Nyt avataan patakansio. Vielä se on aivan tyhjä. Ensimmäisenä siihen aletaan työstää välilehtiä.

Kehitysjohtaja Tommi Kerttula (vas.) esitteli ensimmäisen valmennusryhmänsä Ässissä: päävalmentaja Ari -Pekka Selin, apuvalmentajat Saku Martikainen ja Pasi Arvonen, fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä sekä maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl.

Arvonen, 51, on ryhmän yllätysnimi. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa HPK:n päävalmentajana. Edellinen valmennuspesti oli Mestiksessä kaudella 2017–2018, kun hän oli Kiekko-Vantaan ohjaksissa. Kaudella 2012–2013 Arvonen oli HPK:ssa Selinin apuvalmentajana.

Martikainen, 40, valmensi Bluesin A-nuoret hopealle. Miesten joukkueessa hän on toiminut Mestiksessä SaPKossa päävalmentajana kaudella 2012–2013 ja Espoo Unitedissa apuvalmentajana 2016–2017.

Arvosen ja Martikaisen sopimukset ovat kaksivuotisia. Valmennuksen roolijako selviää tarkemmin myöhemmin, mutta sen Kerttula kertoi, että Martikaisen työnkuvaan kuuluu niin sanotun talenttiryhmän johtaminen.

Kesken kauden Ässien fysiikkavalmentajaksi palannut Vihelä jatkaa vuoden sopimuksella. Uutta on se, että nyt Vihelästä tulee päätoiminen fysiikkavalmentaja.

Myös maalivahtivalmentaja Rosendahlin sopimus ulottuu kevääseen 2020.

Taustatekijöissä auki on vielä fysioryhmän kokoonpano. Kerttulan mukaan naprapaatti Ville Valli jatkaa seurassa, mutta fysioryhmään pyritään saamaan lisäresursseja.

Pelaajauutisia on luvassa todennäköisesti ensi viikolla, kun joukkue aloittaa yhteisharjoituksensa.

Kerttula on kertonut rakentavansa Ässille 30–32 pelaajan rinkiä. Julkaistuja sopimuksia on 15, mutta itsekin jatkosopimuksen viime viikolla tehnyt Kerttula kertoi, että auki on 7–8 paikkaa. Ässillä on siis valmiina useita julkaisemattomia sopimuksia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut