Ässien uusi maalivahti saa nimekkään kaitsijan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien uusi maalivahti saa nimekkään kaitsijan

Niklas Bäckström kaatoi viime kaudella Ässät neljä kertaa, kahdesti hän torjui nollapelin. Ensi kaudella Bäckströmillä on Porin suuntaan toisenlaisia tehtäviä.

1.7.2019 16:32 | Päivitetty 1.7.2019 16:33

Ässien uusi venäläisvahti Daniil Tarasov antoi raporttien mukaan hyviä näyttöjä NHL-seura Columbuksen leirillä.

Tarasov, 20, on Columbuksen sopimuspelaaja, mutta ensi kauden hän pelaa lainalla Ässissä. Maalivahti saapuu Poriin heinäkuun puolivälissä.

Pelaaja-agentti Aljosa Pilko kertoi Twitterissä, että Columbus on palkannut ex-NHL-vahti Niklas Bäckströmin Tarasovin avuksi.

Pilkon mukaan Bäckströmin tehtävänä on pitää Tarasovia silmällä ja auttaa häntä kehittymään, kun lupaava veskari on Suomessa.

Bäckström, 41, päätti keväällä pitkän uransa Tapparassa. Hän pelasi vuodet 2006–2016 NHL:ssä Minnesota Wildissa sekä viimeiset taalaliigaottelunsa Calgary Flamesissa.

Columbus teki Tarasovin kanssa keväällä kolmen vuoden tulokassopimuksen. Jarmo Kekäläisen johtama NHL-seura katsoi kuitenkin, että maalivahdin kehitykselle on parempi hakea välietappi ennen kuin hän saapuu Yhdysvaltoihin. Se välietappi löytyi Porista.

Ässien suunnitelmissa on hankkia Tarasovin tueksi ainakin alkuun venäjää osaava henkilö, joka pystyy auttamaan maalivahtia käytännön asioissa.

Daniil Tarasov saapuu Poriin heinäkuun puolivälissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut