Lauri Marjamäen mielestä pelaajilta ja valmentajilta vaaditaan mielipiteitä eri asioihin –  "Jo ennen ensimmäistä harjoituspeliä kyseltiin Valko-Venäjän tilanteesta" - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lauri Marjamäen mielestä pelaajilta ja valmentajilta vaaditaan mielipiteitä eri asioihin –  "Jo ennen ensimmäistä harjoituspeliä kyseltiin Valko-Venäjän tilanteesta"

Jokeri-päävalmentajan mukaan KHL suostui ensin ottelusiirtoon Minskissä, mutta perui päätöksen tunteja myöhemmin.

Lauri Marjamäki pärjää palkkavertailussa.

8.9.2020 15:05

STT, Helsinki

Jääkiekkovalmentaja Lauri Marjamäki kokee, että pelaajien ja valmentajien odotetaan kertovan mielipiteensä myös urheilun ulkopuolisista asioista.

Marjamäki toimii KHL-seura Helsingin Jokerien päävalmentajana. Jokerit on ollut viime aikana kohun keskellä, kun se oli lähdössä pelaamaan kauden avausotteluaan levottomuuksista kärsineeseen Minskiin. Jokerit ilmoitti lopulta pelipäivänä viime perjantaina, ettei se matkaa Valko-Venäjälle.

– Pelaajilta ja valmentajilta vaaditaan tietyllä tavalla paljon. Tärkein tehtävä on itsellä valmentaa ja pitää huolta, että joukkue pelaa ja harjoittelee laadukkaasti. Tuntuu, että jo pelkästään siinä on aika paljon tekemistä, Marjamäki kertoi tiistaina medialle videohaastattelun välityksellä.

Marjamäki sanoi, että häneltäkin on kysytty asioista, mihin hänellä ei riitä asiantuntemusta.

– Emme olleet pelanneet kesällä edes ensimmäistä harjoitusottelua, kun jo kyseltiin Valko-Venäjän tilanteesta. Silloin oli ajatukset kyllä Imatralla ensimmäisessä harjoituspelissä Jukureita vastaan, Marjamäki kertoi.

– Jokainen päättää itse, kuinka paljon haluaa ottaa asioihin kantaa. En seuraa politiikkaa niin tarkasti, vaikka välillä katson uutisista, mitä maailmalla tapahtuu. Hienoa kuitenkin, että asioista puhutaan, ja niin pitääkin puhua. Peruslähtökohta on, että rauha pysyy maailmassa ja ihmisiä kohdallaan niin kuin kuuluu. Se on tärkein viestini.

"On tämä vähän koetellut"

Marjamäeltä tivattiin vielä moneen kertaan myös viime perjantain tapahtumista. Mediassa on liikkunut ristiriitaista tietoa siitä, peruiko Dinamo-ottelun lopulta KHL vai Jokerit.

– Hirveästi en jaksaisi enää siihen palata. Yritimme siirtää peliä kaksi viikkoa ennen ottelua. Vielä pelipäivän aamuna ilmoitimme, että haluamme siirtää ottelun. KHL suostui silloin siihen. Muutaman tunnin päästä tuli kuitenkin tieto, että olemmekin hävinneet pelin. Se on kuitenkin mennyttä, ja katseet ovat eteenpäin, Marjamäki alleviivasi.

Marjamäen mukaan tärkeintä on nyt, että Jokerien keskittyminen on jatkossa taas urheilussa.

– Yritämme olla luottamuksen arvoisia joka kerta, kun meitä tullaan katsomaan, Marjamäki sanoi.

Marjamäki kiisti, että viime ajat olisivat olleet hänen uransa haastavimmat valmentajana.

– Olen ehtinyt valmentaa niin pitkään, joten kaikenlaisia haastavia paikkoja on tullut vastaan. Kieltämättä myös viime kauden lopetus harmitti (koronaviruksen vuoksi). Kaksi viikkoa potkittiin kiviä, pärrättiin ja hörrättiin, kunnes oli pakko hyväksyä tilanne. Sain kuitenkin onneksi valmistautua uuteen kauteen hyvissä ajoin uuden valmennustiimin kanssa, Marjamäki kertoi.

– On tämä vähän koetellut, mutta pidetään mieli positiivisena. Poikkeustilanne on tuonut uutta perspektiiviä myös omaan ajatteluun.

Jokerien kauden ensimmäinen KHL-kotipeli on ohjelmassa keskiviikkona Neftehimik Nizhnekamskia vastaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut