JYP–Ässät 27.9. - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät oli tapahtumissa mukana vain päätöserässä, mutta hävisi senkin – JYP repi huonon patapakan riekaleiksi Turkulaisen ja Immosen johdolla

Daniil Tarasovilla on hankala ilta Jyväskylässä. ­

27.9.2019 12:35 | Päivitetty 27.9.2019 21:24

JYP–Ässät 6–1 (2–0, 3–1, 1–0)

Ässille tuli kauden toinen ohipeli. Porilaisten lataus oli jossain muualla kuin kaukalossa. Tuloksena oli huolimatonta peliä ja rökäletappio.

1. erä: 2–0

Aina vaikea Jyväskylä oli Ässille paha paikka myös perjantain pelin alussa.

Ässät sai alkuminuuteilla luotua pari kertaa hetkellistä painetta, mutta muuten peli oli porilaisten alueella.

Avausmaalissa JYPillä oli silti onneakin, kun Jerry Turkulaisen heitto siniviivalta osui maalin edessä Ässien omaan puolustajaan Markus Niemeläiseen. Kiekon suunta muuttui sen verran, ettei Daniil Tarasov ehtinyt mukaan.

Heti perään Ässät sai maalipaikan. Kiekko pelattiin poikittaissyötöllä avopaikkaan Peter Tiivolalle. Eetu Laurikainen torjui kuitenkin sentterin laukauksen.

Kun Ässien vaikeudet jatkuivat, Ari-Pekka Selin otti aikalisän jo ennen ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttymistä.

Illan ensimmäisellä ylivoimalla Ässillä oli pitkään vaikeuksia saada kiekkoa edes alueelle. Kun se sinne saatiin, Roni Hirvonen tarjoili poikittaissyötöllä avopaikan Tommi Taimelle. Laurikainen oli sivussa, mutta Taimi laukoi kiekon hänen ulottuvilleen.

Erän lopussa Ässien ilta vaikeutui entisestään. Tiivola hävisi oman pään aloituksen, ja porilaiskentällinen puolusti huonosti. Julius Nättiselle pelattiin kahdella syötöllä hyvä vetopaikka, ja kiekko oli toistamiseen Tarasovin selän takana. Myös toisessa takaiskussa kiekon suunta muuttui, tällä kertaa se osui Tiivolaan.

2. erä: 3–1

Jarkko Immonen, 37, nakutti toisessa erässä kolme maalia.­

JYP aloitti toisen erän ylivoimalla. Ässät kesti, mutta heti sen jälkeen rävähti jälleen omissa.

Kiekko pyöri ja pomppi Ässien maalin edessä. Patapaidat eivät siivouksessa onnistuneet. Niinpä vanha kettu Jarkko Immonen pani laatan sisään.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassa Pata ei ollut pelissä kiinni oikein lainkaan. Tarasov esti lisäosumat muutamalla hyvällä torjunnalla.

Niemeläinen otti rangaistuksen puolihuolimattomalla korkealla mailalla, joka oli jonkinlainen porilaisten koko illan kuva. Ässät ei ollut aivan ytimessä.

Syntyneellä alivoimalla Jyri Marttiselle aukesi paikka ampaista ylivoimahyökkäykseen. Marttinen hukkasi kuitenkin kiekon jonnekin omiin jalkoihinsa. JYP otti homman haltuun, pani kuvion kuntoon ja Immonen tykitti poikittaissyötöstä 4–0-numerot.

Ottelun puolivälin jälkeen Ässät sai lohtua. Tommi Taimi nosti hyökkäystä. Aleksi Rekonen yritti maalin kulmalla, mutta Laurikainen torjui. Irtokiekko tuli Tiivolalle, joka pani pelivälineen maalin kattoon.

Valtteri Pihlajamäen kiekko katsomoon -rangaistus jatkoi Ässien puolihuolimatonta tekemistä. Alivoima toi taas takaiskun.

Jarkko Immoselle pelattiin kahdesti vetopaikka Ässien neliön keskustaan. Toisella yrittämällä hän onnistui ja viimeisteli hattutemppunsa valmiiksi.

Ässien ketjut elivät toisessa erässä vahvasti. Kauden ilman tehoja aloittaneet Spinkin kaksoset Tylor ja Tyson olivat pitkään penkillä, mutta erän lopun ylivoimassa he pääsivät kaukaloon.

3. erä: 1–0

Jerry Turkulainen 2+2.­

Päätöserässä Peter Tiivola sai rinnalleen Aleksi Rekosen ja Mikko Salmion. Edwin Hedbergin ja Roni Hirvosen keskelle tuli Otto Kivenmäki.

Spinkin kaksoset pelasivat eri ketjuissa Tyson oli yhdessä Miro Mäkisen ja Valtteri Pihlajamäen kanssa, Tylor pelasi Niklas Appelgrenin ja Niko Kivelän vitjassa.

Pelillisesti päätöserä oli Ässien paras, mutta tuloksellisesti ottelu oli toki ohi. Ja parhaimmankin eränsä Pata hävisi.

Turkulainen nousi Immostakin tehokkaammaksi, kun hän viimeisteli isäntien kuudennen osuman. Se oli samalla JYPin illan kolmas ylivoimamaali.

JYP pelasi nopean hyökkäyksen päätteeksi kiekon maalin kulmalle Turkulaiselle, joka ei erehtynyt. Hyökkääjän illan tehoiksi tuli 2+2.

Lauantaina Ässät kohtaa Porissa TPS:n. Myös turkulaiset tulevat Poriin iso tappio niskassaan. Tappara jatkoi hurjaa marssiaan, kun se voitti Turussa 7–2.

Maalit:

6.02 1–0 Jerry Turkulainen

16.22 2–0 Julius Nättinen (David Tomasek, Roni Allén)

21.05 3–0 Jarkko Immonen (Tomasek, Turkulainen)

28.22 4–0 Immonen (Mikko Mäenpää, Turkulainen) yv.

30.06 4–1 Peter Tiivola (Aleksi Rekonen, Tommi Taimi)

23.23 5–1 Immonen (Nättinen, Jani Tuppurainen) yv.

46.33 6–1 Turkulainen (Tuppurainen, Nättinen) yv.

Ässien kokoonpano ottelun alussa:

Ykköskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Miro Mäkinen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Edwin Hedberg–Peter Tiivola–Roni Hirvonen

Jyri Marttinen–Tommi Taimi

Kolmoskenttä:

Mikko Salmio–Otto Kivenmäki–Aleksi Rekonen

Niklas Peltomäki–Saku Salmela

Neloskenttä:

Niko Kivelä–Niklas Appelgren–Valtteri Pihlajamäki

Teemu Vuorisalo

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?