Matej Tomek SaiPaan – neljäs slovakialainen seurassa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

SaiPa hankki uuden maalivahdin – jo neljäs slovakialainen joukkueessa: ”Teki päätöksestä helpompaa”

Matej Tomek siirtyy SaiPaan.

Matej Tomek on esiintynyt Slovakian junnumaajoukkueissa.

16.4.2020 14:40

22-vuotias maalivahti Matej Tomek ja SaiPa ovat tehneet 1+1-vuotisen sopimuksen. Diilin optiovuosi sisältää KHL-pykälän. Tomek on SaiPan neljäs slovakialainen sopimuspelaaja.

– Tietysti kun joukkueessa pelaa jo kolme slovakialaista, teki se päätöksestäni vähän helpompaa, Tomek sanoo SaiPan tiedotteessa.

– Kasvoin pelaten Marion (Grman) kanssa. Olemme syntyneet samana vuonna, joten käytännössä koko uramme olemme pelanneet toisiamme vastaan tai yhdessä maajoukkueissa. Tunnen myös Filipin (Krivosik), koska olemme molemmat Bratislavasta, joten yleensä treenaamme samaan aikaan kesäisin.

Tomas Zaborskya mies ei tuntenut etukäteen.

– Mutta hän oli todella avulias prosessin aikana, jos minulla oli jotain kysyttävää kaupungista tai joukkueesta, Tomek kiittelee.

”Urheilullinen”

SaiPan maalivahtivalmentaja Janne Valtosen mukaan lappeenrantalaisseura on tutustunut Tomekiin tarkoin.

– Olemme nähneet paljon pelejä häneltä, ja Matej on kyllä vakuuttanut niissä. Kaikki viestit hänestä ovat olleet todella positiivisia, Valtonen kommentoi.

Valtonen löytää helposti Tomekin vahvuudet.

– Hän on todella urheilullinen. Teknisesti hyvä, sijoittuu ja liikkuu hyvin.

Maalivahti on samoilla linjoilla.

– Sanoisin, että vahvuuksiani ovat luisteluni, urheilullisuuteni ja mielestäni minulla on rauhallinen olemus, Tomek kertoo.

Flyers-varaus

Tomek pelasi päättyneellä kaudella Slovakian pääsarjaa Dukla Trencinissä. 32 ottelussa torjuntaprosentti oli 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,34.

Ennen viime kautta Tomek torjui viiden kauden ajan Yhdysvalloissa. Hän pelasi ensin junioriliiga NAHL:ssä, josta matka jatkui yliopistosarja NCAA:han.

– Tavoitteenani oli edetä uralla ja saada koulutus. Se tavallaan toteutui, kun sain kolme vuotta yliopistokokemusta. Tietyistä syistä en kuitenkaan päässyt pelaamaan kovinkaan paljoa, mikä oli harmillista.

Tomek on Philadelphia Flyersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2015.

– Varatuksi tuleminen oli siistiä, mutta lopulta se ei tarkoita, että polkusi NHL:ään on yhtään helpompi. Kaikkien nuorten on tärkeää tiedostaa se. Kyllä NHL on edelleen tavoitteeni, mutta juuri nyt keskityn ainoastaan tulevaan kauteen valmistautumiseen ja siihen, että olen parhaimmillani SaiPassa, Tomek tähdentää.

Lähde: SaiPan tiedote

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: