Ässät ei riskeerannut kokoonpanonsa kanssa Pitsiturnauksessa – joukkueen ilme vakuutti päävalmentajan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät ei riskeerannut kokoonpanonsa kanssa Pitsiturnauksessa – joukkueen ilme vakuutti päävalmentajan: ”Töitä on valtavasti jäljellä pelitavallisissa jutuissa, tahto oli jo oikealla tasolla”

Ässät harjoitukset jäällä. Ari-Pekka Selin päävalmentaja.

2.8.2019 22:19

Ässien Pitsiturnaus sujui positiivisesti. Joukkue pääsi finaaliin asti, mutta siellä tuli tappio Lahden Pelicansille lukemin 1–4 (1–2). Kolmen ketjun kanssa pelanneen joukkueen bensa loppui kesken.

Jos Ässät olisi pudonnut kahden ensimmäisen pelin jälkeen, olisi joukkue vetänyt Porissa vielä voimaharjoitukset. Nyt pitkä päivä takasi sen, ettei ylimääräistä harjoitusta tarvittu.

– Kuorma kaatui lopussa niskaan, eikä jaksettu enää kunnolla. Kaikkineen meille tuli pitkä ja kova urheilupäivä. Sellaisia tarvitaan, valmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

– Spinkit otettiin esimerkiksi sivuun ihan varotoimena finaalipelistä, ettei mikään paikka mene kummaltakaan rikki. Vammoja heillä ei ole.

Valmentaja piti joukkueensa ilmeestä.

– Intohimo pelaamiseen näkyi, mistä olen todella tyytyväinen. Pystymme myös parantamaan selvästi pelaamistamme jatkossa. Töitä on valtavasti jäljellä pelitavallisissa jutuissa, tahto oli jo oikealla tasolla.

Joukkueen suorituksen arvoa nostaa se, että patapaidoilta oli sivussa monta hyökkääjää. Otto Kivenmäki, Roni Hirvonen ja Lenni Killinen ovat maajoukkueiden matkassa. Niko Kivelä, Sami Lähteenmäki ja Jouka Juhola olivat heidän lisäkseen sivussa hyökkäysketjuista.

Hyökkäys on vielä saamassa myös lisävahvistusta ennen kauden alkua tai sen alkamisen jälkeen, joten kilpailua pelipaikoista on jatkossa paljon Pitsiturnausta enemmän. Puolustaja Tommi Taimikaan ei kokoonpanossa Pitsiturnauksessa ollut.

– Juhola ja Kivelä kärsivät pienistä vaivoista, eikä heidän kanssaan otettu ylimääräistä riskiä. Lähteenmäki ja Taimi eivät puolestaan vielä mukaan lähteneet, koska heidän tasonsa Ässissä tiedetään. Kokeneiden pelaajien koneet käynnistetään rauhassa, Selin paljasti.

– Tämä oli hyvä turnaus. Se antoi kaikille ymmärryksen, ettei paikkoja ole kokoonpanossa tarjolla ilmaiseksi. Olen tyytyväinen esimerkiksi viime kauden Ässien runkomiesten, kuten Mikko Salmion, Niklas Appelgrenin ja Aleksi Rekosen pelaamiseen, Selin sanoi.

Turnauksessa ehkä porilaisten näkyvin pelaaja oli Valtteri Pihlajamäki. Koeajalla pelaava 23-vuotias antoi hyviä näyttöjä osaamisestaan, joskin parannettavaakin jäi.

– Jäähyjä hänen pitää ottaa paljon vähemmän. Toisaalta hän laittoi itsensä koko ajan likoon joukkueen eteen, ja antoi sillä tavalla vahvan viestin osaamisestaan. Hänen kaltaistaankin pelaajaa joukkue tarvitsee.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos