Vegasin tähti odottaa kohtaavansa kurinalaisen Suomen - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Vegasin tähti lopetti NHL-kauden seuraamisen seiskapelin tappioon ja on nyt valmis kurittamaan Leijonia Slovakiassa: ”Halusin päästä tänne jatkamaan kauttani”

Mark Stone ei osaa sanoa Suomen joukkueesta juuri mitään.

Mark Stone (punaisessa paidassa vasemmalla) hioi kuvioitaan kuntoon joukkuekaveriensa kanssa torstaina Kosicessa.

10.5.2019 9:28

Stanley Cup -jahdin päättyminen kirpaisee pelaajia aina syvältä. Erityisen kova paikka se oli tällä kaudella Vegas Golden Knightsin pelaajille.

Vegas johti seitsemättä ja ratkaisevaa ottelua San Josen vieraana kolmannessa erässä peräti 3–0, mutta päästi viiden minuutin alivoiman aikana neljä maalia ja putosi lopulta jatkoerämaalilla.

Joukkueen tähtipelaajiin lukeutuva Mark Stone myönsi Kosicessa avoimesti pettymyksensä kauden päätöshetkiin.

– En ole katsonut, enkä katso enää NHL-pelejä tällä kaudella. Aloin välittömästi odottaa uuden NHL-kauden alkua, kun tämä päättyi, Stone virnisti.

– Olen todella pettynyt, etten pelaa parhaillaan NHL:n playoffseissa, mutta samaan aikaan innoissani saadessani edustaa maatani MM-kisoissa. Näistä tilaisuuksista ei oikein voi kieltäytyä. Halusin päästä tänne jatkamaan kauttani.

Mark Stone nakutteli NHL-kaudella kaikkiaan hulppeat 85 tehopistettä.

Stonen kauteen on mahtunut paljon. Hän siirtyi pitkäaikaisesta seurastaan Ottawa Senatorsista 59 pelin (28+34=62) jälkeen Vegasiin, jossa 18 runkosarjapeliä tuottivat 11 (5+6) tehopistettä ja seitsemän playoffs-peliä hurjat 12 (6+6) pinnaa.

– Rakastin aikaani Ottawassa. 5–6 vuoden aikana sain sieltä paljon hyviä ystäviä ja muistoja. Halusin kuitenkin päästä pelaamaan playoffs-kiekkoa ja täytyy todeta, että aika Vegasissa on ollut mahtavaa, Stone hehkutti.

Viidet yhteisharjoitukset alla

Kanada ei ole ehtinyt vetää kuin viidet yhteiset harjoitukset ja pelata yhden harjoitusottelun Itävaltaa vastaan MM-kisajoukkueellaan ennen Suomen kohtaamista.

Wienissä pelattu maaottelu päättyi Kanadan voittoon melkoisen hurlumhein jälkeen maalein 7–5.

– Itävalta oli hyvä. Emme esittäneet parastamme, mutta vastustajalle on annettava kaikki kunnia.

MM-kisoissa Stone on nyt toista kertaa. Edellisen kerran hän oli mukana keväällä 2016.

– En tiedä Suomen joukkueesta paljoakaan. Oikeastaan vain sen, mitä olen aiemmin pelannut heitä vastaan. Uskon, että Suomi pelaa fiksusti ja kurinalaisesti. Meidän on pelattava viisaasti voittaaksemme.

MM-kisat avaava Suomen ja Kanadan kohtaaminen pelataan tänään kello 17.15.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos