Suomalaiset NHL-tähdet lähtivät ristiriitaisissa tunnelmissa paluumatkalle Pohjois-Amerikkaan, kun koronavirus leviää mantereella yhä: ”Voi olla, että parin viikon päästä tullaan takaisin” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Suomalaiset NHL-tähdet lähtivät ristiriitaisissa tunnelmissa paluumatkalle Pohjois-Amerikkaan, kun koronavirus leviää mantereella yhä: ”Voi olla, että parin viikon päästä tullaan takaisin”

Siellä olivat Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Mikko Rantanen, Mikael Granlund, kokenut Mikko Koivu ja monet muut.

New Yorkissa pelaava Leo Komarov järjesteli NHL-pelaajien matkan New Yorkiin.

26.6.2020 17:47

Helsinki-Vantaan lentokentällä oli viimeksi neljä vuotta sitten yhtä paljon jääkiekkomiljonäärejä kuin perjantaina aamupäivällä.

Siellä olivat Mikko Koivu kuin kokemusta tuomassa, Mikko Rantanen menossa New Yorkin ja Dallasin kautta Denveriin. Oli Mikael Granlundia ja monia muita.

Aito NHL-lento supisuomalaisin voimin.

Neljä vuotta sitten elokuussa Suomi lähti pelaamaan Torontoon World Cupia. Nyt oli liikkeellä työpaikoilleen palaava NHL-pelaajien hajanainen joukko.

Jääkiekkoliiga NHL yrittää saada maaliskuussa keskeytyneen kauden jatkumaan ja harjoitusleirien pitäisi alkaa 10. heinäkuuta.

Mikko Koivu heittämässä Minnesotan pelikassia lentokentän laukkuhihnalle.

Matkan puuhamies Leo Komarov piiloutui tummiin laseihin mutta oli tehnyt tehtävänsä. Finnairin kone odotti reilun parinkymmenen kiekkoilijan ryhmää.

Reissu oli yksi erikoisimmista, mihin kukaan suomalaisista NHL-miehistä on koskaan ryhtynyt.

Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho suuntaavat New Yorkista autolla Carolina Hurricanesin kotikaupunkiin Raleighiin.

– Vatasen Samilla on auto, ja me jatketaan sillä. Noin seitsemän tunnin ajo olisi edessä, Teräväinen sanoi lentokentällä.

Vatanen siirtyi kesken kauden Carolinaan, sitten tuli stoppi peleihin. Nyt hän istui samassa koneessa muun ryhmän kanssa.

Kokenut maalivahti Pekka Rinne ja Mikael Granlund saivat omaan pienkoneeseensa Juuse Saroksen ja Eeli Tolvasen. Perillä odotti yksityislento New Yorkista Nashvilleen.

– Itse on pitänyt matkat järjestää, mutta ei viitsi mennä normireittilennolla. Se tarkoittaisi automaattista karanteenia, Rinne sanoi.

Yksityiskoneella ja yksityisellä kyydillä voi välttää tai ainakin keventää karanteenia.

– Periaatteessa näin, vaikka ilmeisesti kaikille on tulossa jonkinmittainen karanteeni, Rinne arveli.

Teräväinen on rento kaveri, joka harvoin stressailee, mutta uusi tilanne sai hänetkin vähän hämilleen.

– Aika sekavilla, ei tiedä, mitä tästä odottaa, Teräväinen kuvasi lähtötunnelmiaan.

– Ei ole mitään tietoa, alkavatko pelit edes vielä. Mennään nyt paikalle ja katsotaan. Pakko mennä.

Carolinan Teuvo Teräväinen pelasi huippukautta, kunnes koronavirus keskeytti sen.

NHL keskeytyi 12. maaliskuuta, ja kolme ja puoli kuukautta on vallinnut täysi epätietoisuus kauden jatkumisesta. Eikä kuurupiilo ole vieläkään ohi.

Suomen koronavirustilanne on painunut melko alas, mutta Yhdysvalloissa virus jyllää melkeinpä kiihtyvällä vauhdilla.

Jos NHL jatkuu, pelataan ottelut ennalta määrätyissä kaupungeissa ja ilman yleisöä. Siihen on vielä matkaa ja vähintään kuukausi aikaa.

– Hurja miettiä, että joutuu oikeasti menemään sinne. Suomessa on asiat kuitenkin aika hyvin tällä hetkellä. En tiedä, pelottaako, mutta aika tyhmää suorastaan. Töihin on vain mentävä. Ei auta, Teräväinen sanoi.

Toistaiseksi pelikaupunkeja on nimetty ehdolle, mutta lopullista tietoa ottelupaikkakunnista ei ole.

Se tiedetään, että lännestä ja idästä neljä parasta joukkuetta selviytyi suoraan pudotuspelien toiselle kierroksella. 16 muuta seuraa pelaavat karsintakierroksen, jossa vaaditaan kolme voittoa jatkopaikkaan.

– Kyllä tämä pitää enemmän ottaa vain huumorin kannalta.

– Voi olla, että parin viikon päästä tullaan takaisin. Mitään ei ole lyöty lukkoon, ja Jenkeissäkin kasvavat koko ajan tartuntamäärät, Teräväinen sanoi.

Teräväinen pelasi huippukautta yhdessä Ahon kanssa, kun koronavirus puhdisti ottelukalanterin ja sulki hallit.

Pitkän tauon Teräväinen on käyttänyt harjoitteluun, lomailuun, golfiin.

– Vähän kaikkea ollut sekaisin. Kesänviettoa ja treeniä, mutta ollut vähän vaikeaa, kun ei ole tiennyt, alkaako pelit ja milloin alkavat. Olen koettanut pitää kuntoa yllä, että jos pelit alkavat, olen valmis siihen.

Dallasin suomalaisnelikko sai matkaseurakseen Coloradon Mikko Rantasen. Esa Lindell, Miro Heiskanen, Roope Hintz ja Joel Kiviranta vuokrasivat New Yorkista koneen Dallasiin. Rantanen liittyi mukaan, kun matka Dallasista Denveriin on lyhyempi kuin mantereen poikki idästä keskelle mannerta.

– Odottavin fiiliksin ollaan, kun ei tiedä, pelataanko vai ei. Mennään katsomaan, mitä tapahtuu, Heiskanen sanoi rennosti verkkareissaan.

– On erikoinen fiilis lähteä, kun täällä on aika hyvä tilanne.

– Voi olla, että pelataan, voi olla ettei. Itse näen, että on aika vaikea saada pelit aloitettua.

Roope Hintz (oik.) ja Miro Heiskanen matkalla turvatarkastukseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: