Jesse Joensuu suihkuun, Jokerit jatkoi voittokulkuaan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jesse Joensuu nosti mailansa vastustajan jalkoväliin ja joutui suihkuun – Jokerit taisteli voittoon jatkoajalla

Jokerit kaatoi Metallurg Magnitogorskin vuoristoratamaisessa ottelussa jatkoajalla 4–3.

Jesse Joensuun peli päättyi kolmannen erän alussa torstaina. Arkistokuva.

30.1.2020 20:01

Kolme edellistä peliään voittanut ja Bobrov-divisioonan ykköspaikkaa tavoitteleva Jokerit aloitti ottelun Magnitogorskissa vahvasti ja hallitsi peliä lähes miten tahtoi.

Helsinkiläiset menivät avauserässä ansaitusti kahden maalin johtoon, kun puolustaja Teemu Eronen ja sairauslomalta viime viikolla palannut Saku Mäenalanen yllättivät Metallurgin maalilla aloittaneen Vasili Koshetshkinin.

Molempiin maaleihin esityön tekivät Veli-Matti Savinainen ja John Norman.

Synkkä erä

Toiseen erään Metallurg vaihtoi maalille Vasili Demtshenkon, Jokerit sen sijaan vajosi koomaan.

Kotijoukkueen kavennus tuli ajassa 24.19, kun Brandon Kozun ohitti Jokerien maalilla torjuneen Janis Kalninsin.

Kymmenen ja puoli minuuttia myöhemmin Denis Parshin yllätti tasavajaalla Kalninsin pienestä kulmasta, kun latvialaismaalivahti oli jättänyt etukulmaan kiekon mentävän aukon.

Erän lopulla Jokerien puolustaja David Sklenicka teki alokasmaisen virheen aivan väärän miehen kanssa. Sklenicka yritti rystyltä korkeaa poikittaissyöttöä omalla alueella, mutta vanha kettu Sergei Mozjakin aavisti tshekkipakin aikeet ja katkaisi syötön kädellään. Tämän jälkeen Kalninsilla ei ollut suuriakaan mahdollisuuksia torjua Mozjakinin maalintekoyritystä.

Joensuu suihkuun

Kolmaskin erä alkoi Jokerien kannalta murheellisesti.

Erää oli pelattu minuutti ja kahdeksan sekuntia, kun Jesse Joensuun maila meni Magnitogorskin maalin edessä puolustaja Grigori Dronovin jalkojen väliin. Joensuu nosti mailaansa sen verran, että Dronovin kulkuset kilahtivat ja mies vaipui tuskissaan jään pintaan.

Joensuu sai 5+20 minuutin rangaistuksen huitomisesta ja lähti suihkuun.

Jokerit pystyi tappamaan viiden minuutin alivoiman.

Janis Kalnins torjuu Eric O’Dellin (19) maalintekoaikeet.

Lehtoselle ennätys

Jokerit otti aikalisän ajassa 57.19 ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla Kalninsin istuessa vaihtoaitiossa.

Yritys onnistui, kun Nicklas Jensen laukoi 3–3-tasoituksen ajassa 57.47. Esityön tekivät Brian O’Neill ja Mikko Lehtonen.

Lehtosen syöttöpiste nosti hänen tämän kauden tehopisteensä lukemiin 42 (16+26). Se on Jokerien puolustajien uusi yhden kauden tehopiste-ennätys. Entinen ennätys oli Mika Strömbergin nimissä kaudelta 1996–97, jolloin ”Ströba” keräsi 42 (11+31) tehopistettä.

Jensen ratkaisi

Ottelu meni jatkoajalle, ja sankariksi nousi 3–3-tasoituksen viimeistellyt Jensen.

Tanskalaishyökkääjä sai ikitaistelija Savinaiselta syötön hyökkäysalueen keskelle, teki pienen harhautuksen ja laukoi tulisesti kiekon Demtshenkon längistä sisään, kun jatkoaikaa oli pelattu 46 sekuntia.

Jokerien seuraava ottelu on lauantaina Jaroslavlissa, kun vastaan asettuu paikallinen Lokomotiv.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut