Ässillä on edessään raju reissukuukausi – viime kauden pistemäärä on mahdollisuus ylittää jo viikonvaihteessa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässillä on edessään raju reissukuukausi – viime kauden pistemäärä on mahdollisuus ylittää jo viikonvaihteessa

Ässät pelaa seuraavan kuukauden aikana paljon valkoisessa paidassa. Pääsevätkö Tyson ja Tylor Spink sekä Jakob Stenqvist myös tuulettamaan?

3.1.2020 7:00

Ässät pääsi vuodenvaihteessa hyvään vireeseen. Sitoutuneella, tiiviillä ja taistelevalla pelillä irtosi pisteitä niin Sportia, Lukkoa kuin Ilvestä vastaan.

Samalla Pata nousi sarjassa yhdeksänneksi.

Perjantaina Ässät aloittaa Lahdessa kuukauden jakson, joka saattaa olla hyvinkin merkittävä, kun porilaiset taistelevat pudotuspelipaikasta. Edessä on 12 ottelua, joista peräti yhdeksän on vieraissa.

Lauantaina Ässät saa Poriin vieraakseen Jukurit. Sen jälkeen seuraava kotipeli on vasta kahden viikon kuluttua 18. tammikuuta Kärppiä vastaan. Tammikuun kolmas kotipeli on viikkoa myöhemmin JYPiä vastaan.

Pelicansin lisäksi Ässien käy reissujaksonsa aikana HPK:n, Lukon, Tapparan, HIFK:n, KooKoon, Jukurien, SaiPan ja KalPan vieraana.

Jos matkat tuovat pisteitä ja Ässät pysyy playoffs-junassa, loppukiriin tarjoutuu kotipainotteiset asetelmat. 14 viimeisen kierroksen aikana porilaisilla on yhdeksän koti- ja viisi vieraspeliä.

Toisaalta Ässät on tällä kaudella saalistanut vieraista pisteitä paremmalla keskiarvolla kuin kotona. 16 matkapeliä ovat tuoneet 21 pistettä (pistekeskiarvo 1,31), 18 kotipeliä 22 pistettä (1,22).

Viikonvaihteen pelit Pelicansia ja Jukureita vastaan tarjoavat Ässille myös jo nyt mahdollisuuden ylittää viime kauden pistemäärä. Surkealla jumbokaudella 2018–2019 porilaiset keräsivät 60 ottelusta vain 47 pistettä. Nyt kasassa on 34 pelin jälkeen 43 pistettä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos