Pelicans-Ässät 3.1. 2020 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät hävisi tärkeän pelin Lahdessa – osuma yksipatjaisen maalivahdin taakse toi peliin tunnetta – katso ottelukooste ja lehdistötilaisuus

Pelicans pystyi peittämään Ässien kirin.

3.1.2020 12:11

Pelicans–Ässät 4–2 (2–0, 0–1, 2–1)

1. erä: 2–0

Pelicans sai ensimmäisen maalipaikan heti alussa. Ässien kakkoskentällinen unohti laidasta tulleen Jesse Mankisen vapaaksi. Mankinen pääsi yrittämään maalin kulmalta, mutta Daniil Tarasov oli hereillä.

Ässille tuli vaikeuksia, kun Olli Vainio sai korkeasta mailasta 2+2 minuutin rangaistuksen.

Avausmaalin Pelicans värkkäsikin ylivoimalla. Niklas Appelgren hävisi omassa päässä kaksi kertaa aloituksen Hannes Björnistä vastaan. Jälkimmäisellä kerralla kiekko pelattiin laitaan Juhamatti Aaltoselle. Aaltonen katsoi maltilla ja tarjosi syötön maalin kulmalle Markus Niemeläisen taakse livahtaneelle Björniselle. Niemeläinen ei pystynyt edes estelemään, kun Pelicans-sentteri siirsi kiekon maaliin.

Pelicans teki myös toisen osumansa Ässien maalialueelta. Taavi Vartiainen laukoi laidasta. Kiekko jäi Tarasovin taakse, eikä Vainio ehtinyt siivoamaan, vaan Miihkali Teppo lapioi lahtelaiset kahden maalin karkumatkalle.

Ässät haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta osuma hyväksyttiin tarkastuksen jälkeen. Samalla Pata menetti aikalisänsä.

Pelicans oli avauserässä liikkuvampi ja fyysisempi. Isäntien ärhäkkyyden keskellä Ässien pelissä ei ollut oikein edes väläyksiä. Yhden jonkinlaisen tilanteen Pata sai, kun Niklas Appelgren pääsi laidalta nousemaan ja laukomaan. Atte Tolvanen torjui kuitenkin vaivattomasti.

2. erä: 0–1

Myös toinen erä alkoi Ässiltä vaikeasti. Joukkueella oli välillä äärettömiä vaikeuksia katkaista Pelicansin hyökkäyspään vyörytystä.

Ylivoima tarjosi Ässille mahdollisuuden tulla peliin mukaan. Peter Tiivolan viisikko pyöritti pitkään ja laukoikin muutaman kerran. Yhden laukauksen jälkeen Tiivolalle tuli jo avopaikka, mutta Tolvanen torjui.

Maalinedushässäkästä päätuomari nosti kätensä ylös Pelicansin toisen rangaistuksen merkiksi. Samalla Tolvasen toinen patja irtosi jalasta ja roikkui vain mukana. Ässät jatkoi pyörittämistään ja lopulta Vainio pääsi sutimaan kiekon maalin edestä yksipatjaisen Tolvasen ohi sisään.

Pelicans purnasi ja lopulta myös haastoi maalin. Videotarkastus ei tälläkään kertaa todistanut maalivahdin häirintää, joten Ässien kavennus hyväksyttiin.

Katso Ässien kavennusmaali:

Telia-tv:n kuvaa.

Vainiolle maali oli kauden viides ja neljäs viiteen viime peliin.

Kun alivoimalla olleelle Pelicansille oli tulossa toinen rangaistus, Ässien ylivoima jatkui kavennuksen jälkeen. Tällä kertaa se oli kuitenkin huonoa.

Pelicansin mielestä kiistanalaiselta tuntunut kavennus toi peliin lisää tunnetta. Kaukalossa nähtiin kovaa vääntöä ja toistuvaa pientä jälkipeliä. Isännät näyttivät välillä menevän ylikierroksillakin, mutta Ässät piti varsin hyvin malttinsa.

3. erä: 2–1

Ässillä oli mahdollisuus tulla tasoihin ylivoimalla, mutta kuviot eivät tuottaneet tulosta.

Pelicans karkasi taas kahden maalin johtoon kesken Ässien painostuksen. Simon Åkerström ei saanut pidettyä kiekkoa hyökkäysalueelle. Topias Haapanen ja Waltteri Merelä painoivat pelivälineen perässä porilaisten päätyyn.

Haapanen hävisi kaksinkamppailun, Merelä otti kiekon ja syötti maalin edessä yksin päivystäneelle Jesse Ylöselle, joka napautti tilanteeksi 3–1.

Päätöserän toinen ylivoima toi Ässille illan toisen osuman. Porilaisten toinen ylivoimakentällinen pyöritti, kunnes Jakob Stenqvist antoi poikittaissyötön Tylor Spinkille. Sentteri laukoi ja kaksoisveli teki hyvän maskin Tolvasen eteen. Niin Pata oli taas maalin päässä.

Juhamatti Aaltonen lähti kahden minuutin istunnolle, kun pelikellossa oli 56.22. Ässät pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Pian joukkue otti Tarasovin pois ja haki maalia kuudella neljää vastaan.

Pari kertaa vieraat saivat kiekon vaarallisesti Pelicansin maalin eteen, mutta Tolvanen piti pintansa.

Pelicans kesti alivoiman, ja lopulta Jesse Ylönen varmisti lahtelaisten voiton laukomalla kiekon tyhmään ässämaaliin.

Lauantaina Ässät kohtaa Jukurit Porissa. Ottelu alkaa kello 17.

Ottelukooste:

Lehdistötilaisuus:

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Sami Lähteenmäki

Markus Niemeläinen–Tommi Taimi

Kakkoskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Roni Hirvonen

Simon Åkerström–Jakob Stenqvist

Kolmoskenttä:

Atte Mäkinen–Aleksi Rekonen–Toni Henttonen

Jyri Marttinen–Olli Vainio

Neloskenttä:

Topias Haapanen–Niklas Appelgren–Mikko Salmio

Saku Salmela

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos