Ässät-Ilves , neljäs runkosarjapeli - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät syvensi Ilveksen tuskaa – patapaidat taistelivat komean voiton tamperelaisista

Ässät pääsi juhlimaan Ilveksen kustannuksella. Roni Hirvonen iski ensimmäisen liigamaalinsa avauserässä.

21.9.2019 13:10 | Päivitetty 21.9.2019 20:01

Ässät kohtasi lauantaina kotikaukalossaan Tampereen Ilveksen.

Ottelu päättyi 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

1. erä: (1–0)

Ottelun ensimmäinen laatupaikka tuli Tylor Spinkille noin kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. Hän laukoi kiekon hyvästä paikasta yli maalin.

Ässät sai ensimmäisen ylivoimansa, kun peliä oli tahkottu vähän yli viisi minuuttia. Edwin Hedberg laukoi sen aikana pari kertaa vaarallisesti, mutta Lukas Dostal torjui molemmat vedot.

Sami Aittokalliolle kirjattiin ensimmäinen torjunta, kun ottelua oli pelattu noin kahdeksan minuuttia.

Markus Niemeläinen pääsi kokeilemaan maalintekoa huippupaikalta, mutta viimeistely ei onnistunut. Hyvän esityön teki Tylor Spink.

Seuraavasta hyökkäyksestä Ässät onnistui. Tuulettamaan pääsi ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Roni Hirvonen. Hän pääsi kääntämään kiekon verkkoon aivan maalin edestä. Komean syötön hänelle antoi Peter Tiivola.

Ilves pääsi ensimmäiselle ylivoimalleen heti avausmaalin jälkeen. Kiekko pyöri vaarallisesti Ässien päädyssä, mutta tasoitusta ei tullut. Kerran kiekko osui tolpan ulkoreunaan.

Mikko Salmiolla oli loistava mahdollisuus lisätä Ässien maalimäärää, kun hän pääsi kokeilemaan viimeistelyä aivan maalin edestä. Dostal torjui tilanteen upeasti.

Loppuerä mentiin vauhdikkaasti, mutta aivan parhaat tilanteet jäivät puuttumaan.

2. erä: (1–1)

Ilveksen Erik Ahopelto otti kaksiminuuttisen, kun toista erää oli pelattu hieman yli minuutti. Saku Salmelan siniviivavedot jäivät laihahkon ylivoiman kohokohdiksi.

Ylivoiman jälkeen Ilves sai muutaman vaarallisen paikan. Aittokallio otti laadukkaita torjuntoja.

Ässät pääsi erän toiselle ylivoimalleen, kun ottelun puoliväli oli lähellä. Patapaitojen ylivoima sai yhden laukauksen kohti maalia.

Ässien Teemu Vuorisalo otti jäähyn Ilveksen pitkän pyörityksen jälkeen, kun erää oli pelattu yli 13 minuuttia. Tamperelaisten ylivoima oli aivan eri tasolla kuin Ässien. Joukkue pyöritti pitkään kiekkoa hyökkäysalueella. Lopulta tasoituksen kiskaisi hyvältä tontilta Joose Antonen.

Ässät kaivoi lisää verta nenästään, kun Miro Mäkinen otti hyökkäyspäässä jäähyn kampituksesta. Maali nähtiin pakkopelissä tälläkin kertaa, mutta eri päätyyn kuin oli oletettavaa. Ylivoimaa oli pelattu noin 45 sekuntia, kun Edwin Hedberg kirmasi loistavalla luistelulla läpiajoon. Nousun päätteeksi nähtiin erinomainen viimeistely.

Päätöserään tilanteessa 2–1.

3. erä: (1–0)

Ässät teki maalin heti kolmannen erän alussa. Ensimmäistä peliään tällä kaudella pelaava puolustaja Niklas Peltomäki tinttasi siniviivalta komealla lämärillä kiekon alakulmaan.

Tyson Spink sai noin neljän minuutin kohdalla hyvän paikan, mutta ranneveto ei yllättänyt Dostalia.

Tyson Spink sai myös seuraavan hyvän paikan, mutta Dostal torjui hänen maalin edessä tulleen kääntönsä vaivoin.

Peltomäki osoitti loistavaa uhrautumista joukkueen puolesta, kun hän blokkasi Ilveksen pelaajan kovan lämärin. Kiekko osui häntä kypärään, mutta Peltomäki toipui tärskystä vähän aikaa jäässä makailtuaan.

Ilves ei tahtonut saada kirivaihdetta päälle millään. Ässät puolusti pääasiassa hyvin, ja Ilveksellä painoi jaloissa perjantain ottelu Kärppiä vastaan.

Ilves otti Dostalin pois maalilta, kun peliä oli jäljellä noin kolme minuuttia. Ässien tilanne vaikeutui, kun Jyri Marttinen sai kaksiminuuttisen kampituksesta, kun peliä oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Ilves pyöritti tämän jälkeen kiekkoa noin minuutin Ässien päädyssä, mutta laukaukset suuntautuivat ohi tai Aittokallio torjui ne.

Kiekko pyöri edelleen Ässien päädyssä, mutta kavennusta ei nähty. Ässille kolmas voitto neljässä pelissä. Ilveksellä on viiden ottelun jälkeen kasassa nolla pistettä.

Maalit:

09.19 Roni Hirvonen (Peter Tiivola, Edwin Hedberg) 1–0

34.55 Joose Antonen (Teemu Lepaus, Teemu Rautiainen) 1–1 YV

37.37 Hedberg (Mikko Salmio) AV

41.56 Niklas Peltomäki (Salmio, Tiivola) 3–1

Ässien kokoonpano:

Ykköskenttä:

Tyson Spink–TylorSpink–Miro Mäkinen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Edwin Hedberg–Peter Tiivola–Roni Hirvonen

Jyri Marttinen–Tommi Taimi

Kolmoskenttä:

Mikko Salmio–Otto Kivenmäki–Aleksi Rekonen

Niklas Peltomäki–Teemu Vuorisalo

Neloskenttä:

Niko Kivelä–Niklas Appelgren–Valtteri Pihlajamäki

Saku Salmela

Maalivahdit:

Sami Aittokallio (Daniil Tarasov)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos