Ässät–Tappara, peliseuranta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien upea kauden alku lässähti kolmannessa pelissä – Tappara teki silppua Padan puolustuksesta

Ässien ainoa maali hylättiin.

Jere Karjalainen veivasi Tapparan kolmannen maalin läpiajon päätteeksi ohi Daniil Tarasovin.

18.9.2019 19:05 | Päivitetty 18.9.2019 20:49

Ässät–Tappara 0–5 (0–1, 0–2, 0–2). Ässillä ei ollut mitään saumaa Tapparaa vastaan keskiviikon liigaottelussa.

1. erä (0–1)

Tappara hallitsi ensimmäistä kymppiä lähes mielin määrin. Siihen nähden vieraat saivat illan avausmaalin täysin ansaitusti ajassa 9.25.

Maali sinänsä syntyi lähes tyhjästä, kun Patrik Virta näytti jo menettävän kiekon ja ajautuvan päätyyn. Virta kuitenkin kokeili onneaan vielä miinuskulmasta ja kiekko painui pienen pompun kautta ohi hölmistyneen ässävahdin Daniil Tarasovin.

Ässät sai ensimmäisen laukauksensa kohti Tapparan liigadebytanttia Michael Garteigia vasta erän puolivälin jälkeen.

Pata pääsi peliin paremmin mukaan avauserän jälkimmäisellä puolikkaalla, mutta Tappara selvisi tauolle ilman isompia ongelmia.

Erän ainoa jäähy vihellettiin Ässien Tommi Taimelle.

Patrik Virta vei Tapparan johtoon. Hän lähti kiertämään ässämaalia ja heitti kiekon maalin eteen, mutta se meni Daniil Tarasovin luistimen kautta porilaisten verkkoon.

2. erä (0–2)

Ässät aloitti toisen erän yhtä tahmeasti kuin ensimmäisen. Tappara taas oli terävänä ja iski tyylikkään maalin heti ensiminuuteilla.

Ex-ässät Charles Bertrand ja Kristian Kuusela juonivat hyökkäyspäässä ja Kuusela viimeisteli yläriman kautta lukemiksi 0–2.

Erän puolivälin jälkeen Ässät piristyi taas huomattavasti. Kesken hyvän painostusjakson ja muutaman kunnon maalipaikan jälkeen tuli kuitenkin todellinen nukahdus. Jere Karjalainen unohtui yksin keskiviivan toiselle puolelle ja hän pääsi purjehtimaan vapaasti läpiajoon. Tappara-hyökkääjä vei harhautuksensa lusikkapuolelle ja ohitti viileästi Tarasovin.

Maalin jälkeen Ässien valmentaja Ari-Pekka Selin turvautui aikalisään.

Erän ainoa jäähy tuli Tapparan Valtteri Kemiläiselle ajassa 37.46. Tommi Taimelle pelattiin ylivoiman parhaat maalipaikat, mutta Garteigin nolla pysyi hengissä.

Tappara-vahti Michael Garteig pääsi liian helpolla liigadebyytissään.

3. erä (0–2)

Kolmannen erän alku ei poikennut illan kaavasta. Tappara tuli lujaa ja iski. Ässät lopullisesti kanveesiin iskenyt 0–4-maali lähti Teemu Suhosen lavasta vajaan 43 peliminuutin kohdalla.

Ässät sai kiekon ensimmäistä kertaa maaliin 47. peliminuutilla. Saku Salmela alusti komeasti ja Edwin Hedberg napautti poikittaissyötöstä kiekon verkkoon.

Erotuomarit Aaro Brännare ja Petri Lindqvist levittivät kuitenkin heti kätensä ja näyttivät, ettei maalia hyväksytä. Syynä oli maalikehikon siirtyminen pois paikaltaan ennen osumaa.

Tuomio säilyi samana videotarkistuksen jälkeen.

Ässät pääsi hakemaan maalia pian perään ylivoimalla, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta viimeinen silaus ja terävyys puuttuivat.

Myös Tappara oli illan toisessa ylivoimassaan tehoton, mutta sillä ei ollut enää huutavaa tarvetta onnistua.

Viisi minuuttia ennen loppua Kirves iski vielä kerran. Ässille oli tulossa jäähy, kun Tappara toimitti kiekkoa maalille. Juhani Jasu sai mailansa Levtchin heittämän lerppukiekon väliin ja älykiekko painui ohi Tarasovin.

Lopussa Tappara pääsi hakemaan tennislukemia, kun Tylor Spink joutui jäähylle. Suurin nälkä oli kuitenkin jo tyydytetty ja vieraat tyytyivät lähinnä pelaamaan ajan pois kellosta.

Ässien kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Karri Kiven johtamaa Ilvestä vastaan. Jopa mestarisuosikiksi nostettu Ilves on hävinnyt kauden kaikki kolme otteluaan. Peli pelataan Isomäki-areenassa kello 17 alkaen.

Maalit

9.25 Patrik Virta (Anton Levtchi–Niko Ojamäki) 0–1

23.42 Kristian Kuusela (Charles Bertrand–Veli-Matti Vittasmäki) 0–2

35.44 Jere Karjalainen (Vittasmäki–Otto Rauhala) 0–3

42.58 Teemu Suhonen (Jere Rouhiainen–Juhani Jasu) 0–4

54.52 Jasu (Levtchi–Ojamäki) 0–5

Yleisöä: 4371.

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Niko Kivelä

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Edwin Hedberg–Peter Tiivola–Roni Hirvonen

Jyri Marttinen–Tommi Taimi

Kolmoskenttä:

Aleksi Rekonen–Miro Mäkinen–Lenni Killinen

Simon Åkerström–Aleksi Varttinen

Neloskenttä:

Mikko Salmio–Niklas Appelgren–Valtteri Pihlajamäki

Saku Salmela

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos