Katso maalit: Jäätävä trilleri Porissa – JYP tuli tasoihin neljän maalin takaa, mutta Pata raivasi väkisin voittoon - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Katso maalit: Jäätävä trilleri Porissa – JYP tuli tasoihin neljän maalin takaa, mutta Pata raivasi väkisin voittoon

Peter Tiivola iski Markus Niemeläisen irtokiekon maaliin ottelun toisessa erässä.

25.1.2020 15:39 | Päivitetty 25.1.2020 19:46

Ottelu on päättynyt. Ässät–JYP 6–4 (3–0, 1–0, 2–4).

1. erä: (3–0)

Otto Kivenmäki sai luotua heti ottelun alussa maalipaikan syöttämällä puolustaja Markus Niemeläiselle, joka laukoi JYPin maalivahti Markus Ruusua kohti. Niemeläisen veto ei uponnut maaliin, mutta pian hän huudatti yleisöä taklaamalla hyökkääjä Ossi Louhivaaran jykevästi laitaa vasten. Hetkeä aikaisemmin Lenni Killinen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta veto meni yli maalin. Pata lähti otteluun selkeästi pirteämmin. Seuraava maalipaikka tuli Mikko Salmiolle, joka laukoi Killisen tavoin yli maalin. Olli Vainio laukoi puolestaan ylärimaan.

KooKoo-pelistä sivussa ollut Jyri Marttinen ei enää erehtynyt ajassa 6.32, vaan helpohko, maskiton laukaus lipsahti maalivahti Ruusun kautta JYPin verkkoon. Kyseessä oli Marttisen toinen maali tällä kaudella.

Katso tästä Jyri Marttisen tekemä avausmaali:

Telia TV:n kuvaa.

Ässien nousuun tuli töyssy ajassa 8.17, kun kultakypärä Tylor Spink sai kahden minuutin rangaistuksen huitomisesta. Paras paikka oli Petrus Palmulla, jonka laukaus osui tolppaan. Pata selviytyi jäähystä, vaikka JYPillä oli alkuun hyvä paine. Pelin tempo rauhoittui erikoistilanteen jälkeen. Pian yleisö lauloi kuitenkin uudestaan, kun Niklas Peltomäen jyrisevä rannelaukaus upposi yli 125 kilometrin tuntivauhdilla Markus Ruusun selän taakse JYPin verkkoon ajassa 12.49.

Katso tästä Niklas Peltomäen maali:

Telia TV:n kuvaa.

JYP vaihtoi maalivahtia ajassa 13.27, kun Markus Ruusu teki tilaa Eetu Laurikaiselle, joka joutui kaivamaan kiekkoa omasta verkostaan vain 34 sekuntia myöhemmin. Lenni Killinen suti kiekon maaliin sen jälkeen, kun se jäi pyörimään JYPin maalille Olli Vainion laukauksen jälkeen. Peter Tiivola sai jäähyn kampituksesta, mutta JYP ei löytänyt keinoja luoda vaarallisia tilanteita.

Katso tästä Lenni Killisen maali:

Telia TV:n kuvaa.

2. erä: (1–0)

Ässät sai erän alussa luotua paineen, joka johti siihen, että JYPin Miska Siikonen sai kiinnipitämisestä kahden minuutin rangaistuksen ajassa 22.03. Ylivoiman suurimman mölyn aiheutti se, että vaihtoaitioon luistellut Tyson Spink sai yllättäen osumaa, mikä ei johtanut jäähyyn. Sen sijaan siitä tuli rangaistus, kun maalipaikan itselleen rakentanut Mikko Salmio sai hetken päästä JYPin Samuli Ratisen korkean mailan kasvoihinsa. Padalla oli ylivoiman alussa hyvännäköisiä tilanteita, mutta lopulta erikoistilanteet kuivuivat.

Vaarallisin tilanne tuli heti ylivoiman jälkeen, kun kultakypärä Tylor Spink pääsi kokeilemaan aivan maalin edestä, mutta JYPin Eetu Laurikainen torjui yrityksen patjallaan. Toisessa päässä Daniil Tarasov sai olla melko lailla rauhassa Padan maalilla. Ässät laukoi ahnaammin ja oli ylipäätään hyvällä pelipäällä.

Erän puolessavälissä JYP tarttui vähitellen ohjaksiin, mutta Pata puolusti vierasjoukkueen maalipaikat pois. Tilanne rauhoittui pitkähkön pelikatkon myötä, kun JYPin Valtteri Kakkoselle ja Ässien Atte Mäkiselle annettiin kahden minuutin rangaistukset väkivaltaisuudesta. JYPin puolustaja Mikko Kalteva pääsi pian kokeilemaan, onko Tarasov hereillä, mutta venäläismaalivahti piti Padan maalin puhtaana.

Erän lopussa Markus Niemeläinen tälläsi kiekon JYPin maalia kohti, mutta laukaus osui laitaan. Sieltä se kimposi maalin eteen, josta Peter Tiivola pisti kiekon reppuun ajassa 36.11. Vain 33 myöhemmin Niklas Peltomäki sai kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Pata selvisi tästäkin haasteesta – ja erästä – puhtain paperein.

Katso tästä Peter Tiivolan maali:

Telia TV:n kuvaa.

3. erä: (2–4)

Erän ensimmäinen isompi tilanne sattui ajassa 42.31, kun Markus Niemeläinen taklasi JYPin Valtteri Kakkosta niin, että tämän piti poistua jäältä. Kakkonen palasi kuitenkin myöhemmin erässä kaukaloon. Tapauksen jälkilöylyistä määrättiin kaksi kahden minuutin rangaistusta. Saku Salmela ja Miska Siikonen saivat kumpikin jäähyn väkivaltaisuudesta. Vain 22 sekuntia myöhemmin JYP rikkoi Daniil Tarasovin nollapelin, kun Julius Honka syötti Ossi Louhivaaralle, joka pääsi laukomaan kiekon reppuun maalin edestä.

Katso JYPin ensimmäinen maali:

Telia TV:n kuvaa.

Kotiyleisö sai lisää päänvaivaa jo alle kahden minuutin päästä, kun Mikko Mäenpää iski helpohkon rannelaukauksen B-pisteen takaa Daniil Tarsovin längistä sisään. Ässät otti tilanteen jälkeen aikalisän ja sai pitkästä aikaa painetta JYPin päätyyn. Paras paikka oli Aleksi Rekosella, joka livahti läpiajoon mutta nosti kiekon maalivahti Laurikaisen rintaan.

Katso JYPin toinen maali:

Telia TV:n kuvaa.

Lisää vettä myllyyn tuli ajassa 49.53, kun Jarkko Immosen rannelaukaus upposi Tarasovin kilpikäden puolelta maaliin.

Katso JYPin kolmas maali:

Telia TV:n kuvaa.

Ässät ei kuitenkaan vaihtanut maalivahtia kolmannen nopean takaiskun jälkeen. Heti sen jälkeen JYP tasoitti pelin ajassa 50.24.

Katso JYPin tasoitusmaali:

Telia TV:n kuvaa.

Ässät lisäsi painetta ja pääsi ylivoimalle erän lopussa. Tyson Spink yritti iskeä kiekkoa yllättävästi etukulmasta sisään, mutta JYPin Eetu Laurikainen oli hereillä. Toinen yritys meni kuitenkin perille, ja Tyson Spink nosti kiekon yläkulmaan ja vapautti kotiyleisön riemuun.

Katso Ässien 5-4-maali

Telia TV:n kuvaa

JYP haki hanakasti vielä uutta tasoitusmaalia, mutta peli ratkesi, kun Jyri Marttinen teki illan toisen osumansa, tällä kertaa tyhjään maaliin.

Jyri Marttinen lyö tyhjiin

Telia TV:n kuvaa

Maalit:

6.32 Jyri Marttinen (Niklas Appelgren, Mikko Salmio) 1–0

12.49 Niklas Peltomäki (Roni Hirvonen, Tommi Taimi) 2–0

14.01 Lenni Killinen (Olli Vainio, Saku Salmela) 3–0

36.11 Peter Tiivola (Markus Niemeläinen, Otto Kivenmäki) 4–0

42.54 Ossi Louhivaara (Julius Honka) 4–1

44.53 Mikko Mäenpää (Petrus Palmu, Julius Honka) 4–2

49.53 Jarkko Immonen (Jani Tuppurainen, Mikko Mäenpää) 4–3

50.24 Jerry Turkulainen (Miska Siikonen, Valtteri Kakkonen) 4–4

56.30 Tyson Spink (Tylor Spink, Tommi Taimi) 5–4

58.51 Jyri Marttinen 6–4

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Aleksi Rekonen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Roni Hirvonen

Niklas Peltomäki–Tommi Taimi

Kolmoskenttä:

Sami Lähteenmäki–Niklas Appelgren–Mikko Salmio

Jyri Marttinen–Olli Vainio

Neloskenttä:

Atte Mäkinen–Miro Mäkinen–Lenni Killinen

Saku Salmela

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut