Lauri Tukonen Turkuun - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

TPS hankki Lauri Tukosen koesopimuksella: ”Tässä on tehty antaumuksella töitä sen eteen, että voin palata kaukaloon”

Viime kaudella Lauri Tukonen pelasi muun muassa Ässissä.

19.1.2020 18:39

Turun Palloseura vahvistuu 33-vuotiaalla Lauri Tukosella. Tukonen liittyy HC TPS:n joukkueeseen tulevana maanantaina, ja hänen try out-sopimuksensa kattaa aluksi viisi ottelua.

– Lauri on huippuammattilainen sanan varsinaisessa merkityksessä. Halusimme katsoa tämän vaihtoehdon, jossa kummallakin osapuolella on vain voitettavaa, HC TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio sanoo.

– Tukonen tuo meidän arkeen ammattimaisuutta ja energiaa. Uskon, että hän pystyy auttamaan meitä pelillisesti tässä tilanteessa. Katsomme kokonaisuutta uudestaan viiden ottelun jälkeen.

Tukonen pelasi edellisen kerran turkulaisseuran riveissä kaudella 2015–2016. Tuolloin 18 otteluun tärähti saman verran tehopisteitä.

Viime kaudella Tukonen edusti Ässiä ja SHL:n Växjö Lakersia sekä sveitsiläistä Klotenia. Porissa hän pelasi seitsemän ottelua, joissa mies teki kolme maalia. Tämän kauden Tukonen on ollut ilman seuraa. Hän on pelannut urallaan kahdeksan kauden aikana Rauman Lukossa.

– Tässä on tehty antaumuksella töitä sen eteen, että voin palata kaukaloon. Tämän projektin aikana on hyödynnetty kaikkea mahdollista tietoa sekä osaamista. Minulla on vakaa usko siihen, että pystyn tuomaan omia vahvuuksiani TPS:n käyttöön, Tukonen kertoo.

– On sanomattakin selvää, että tuntuu hienolta palata TPS-paitaan. Vallitseva tilanne on pelaajan näkökulmasta katsottuna herkullinen, sillä joukkueen tekeminen on ollut nousujohteista ja taistelu pudotuspeleihin pääsystä tiivistyy.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: