Ässät tekee yhden muutoksen KooKoo-peliin - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Katso maalit: Aleksi Rekonen tinttasi Ässien tappioputkelle pisteen jatkoajalla – KooKoon pitkä voittoputki poikki

Ässät sai tuulettaa pitkästä aikaa voittoa.

23.1.2020 13:00 | Päivitetty 23.1.2020 21:16

1. erä: (0–2)

KooKoo sai ottelun ensimmäisen maalipaikan. Laukaus suhteellisen läheltä maalia meni kuitenkin suoraan Daniil Tarasovia päin. Ässien ensimmäisen paikan sai noin kolmen minuutin kohdalla Aleksi Rekonen, mutta maalinteossa hänkään ei onnistunut.

Ässät laittoi kiekon ensimmäisen kerran maaliin, kun peliä oli tahkottu noin viisi minuuttia, kun Atte Mäkinen syötti kiekon hyvin Lenni Killiselle, joka laukoi hienolla rannevedolla kiekon maalin yläkulmaan ohi Niilo Halosen.

Lenni Killisen tekemä ottelun avausmaali

Telia TV:n kuvaa

Avausmaalin jälkeen KooKoo sai kovaa painetta Ässien päätyyn. Pari vaarallista laukaustakin nähtiin, joista Tarasov selvisi osittain onnenkin avustamana, sillä hän ei kiekkoa kunnolla toisessa tilanteessa nähnyt. Tommi Taimi sai vähän myöhemmin hyvän paikan Ässille, mutta laukaus suuntautui Halosta päin.

Ottelun avauserä jatkui vauhdikkaana. Roni Hirvosella oli mainio mahdollisuus iskeä Ässien illan toinen osuma, mutta hän ei saanut maalin edestä kiekkoa verkkoon.

Kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen vauhti hieman rauhoittui, eikä maalipaikkoja tullut seuraavan viiden minuutin aikana samaa määrää kuin alussa. KooKoo otti ottelun ensimmäisen jäähyn, kun kamppailua oli takana lähes 15 minuuttia.

Ässien ylivoima pyöri ihan mukavasti ja joukkue iski siinä kamppailun toisen maalin. Jakob Stenqvist jakoi komean syötön läpi KooKoon puolustusneliön, ja Tylor Spink laukoi suoraan syötöstä kiekon ohi Halosen.

Tylor Spink kiskaisee Ässät kahden maalin karkumatkalle

Telia TV:n kuvaa

Peter Tiivola pääsi kokeilemaan maalintekoa noin pari minuuttia ennen erän loppua. Halonen torjui laukauksen. Viimeisen minuutin aikana KooKoo sai hyvän kavennuspaikan, mutta Tarasov otti ison kopin.

Avauserän torjunnat: Tarasov 11, Halonen 7.

2. erä: (1–0)

KooKoo oli lisännyt liikettään toiseen erään ja Ässät oli vaikeuksissa. Kotijoukkue sai noin kolmen minuutin pelaamisen jälkeen erinomaisen paikan, mutta laukaus loistavalta sektorilta meni Ässien onneksi ohi maalin.

Mikko Salmio otti korkeasta mailasta Ässien illan ensimmäisen jäähyn. KooKoo iski kavennuksen ylivoimalla vain 13 sekunnissa. Kim Strömberg pääsi laukomaan Ässien neliön keskeltä kiekon ohi Tarasovin.

KooKoo iskee 1–2-kavennuksen

Telia TV:n kuvaa

Vain 20 sekuntia myöhemmin KooKoo nappasi kaksiminuuttisen ja Ässät pääsi illan toiselle ylivoimalleen. Tällä kertaa Ässät ei saanut ylivoimallaan oikeastaan mitään aikaiseksi.

Tarasov otti kaksi hyvää torjuntaa, kun pelin puoliväli oli juuri ylitetty. Ässät oli edelleen pelillisesti vastustajaansa perässä ja valmentaja Ari-Pekka Selin otti tilanteen jälkeen aikalisän.

Ässät pelasi hyökkäysalueella huolimattomasti ja KooKoo pääsi vastahyökkäykseen. Tulosta 2–1-ylivoimahyökkäyksestä ei kuitenkaan tullut.

Seuraavien viiden minuutin aikana kumpikaan joukkue ei saanut suuria paikkoja. Kolme minuuttia ennen toisen erän loppua KooKoolle avautui mainio tasoituspaikka, mutta joukkue syötteli onnensa ohi Ässien maalin edustalla. Kunnon laukausta ei huipputontilta tullut.

Tylor Spink otti keskialueella kaksiminuuttisen, kun toista erää oli jäljellä minuutti ja 20 sekuntia. KooKoon tehokas ylivoima sai jälleen erinomaisen paikan vain muutamassa sekunnissa. Tarasov pelasti tilanteessa Ässät. Vähän myöhemmin oli vielä parempi paikka, mutta Tarasov oli jälleen Ässien pelastus ja tauolle Ässien maalin johtoasemassa.

Toisen erän torjunnat: Halonen 2, Tarasov 13.

3. erä: (1–0)

KooKoo sai pelata 40 sekuntia ylivoimaa kolmannen erän alussa. Anrei Hakulisella oli heti pakkopelin päätyttyä loistopaikka, mutta mies ei osunut tolppien väliin.

KooKoo vyöryi päälle ensimmäisen viiden minuutin aikana. Ässien pelaaminen oli taistelua omassa päädyssä, mutta paniikkia joukkueen tekemisestä ei huokunut.

KooKoon avausmaalin tehnyt Strömberg pääsi lataamaan kiekon hyvältä sektorilta ulkotolppaan, kun erää oli takana noin kuusi minuuttia. KooKoo oli vahvasti pelin päällä päätöserässä.

Lenni Killinen esitti hyvän nousun, kun erää oli takana yli kahdeksan minuuttia. KooKoo joutui estämään Killistä sääntöjenvastaisesti ja Ässille ylivoima. Stenqvist sai yhden hyvän maalipaikan, mutta yleisesti Ässien pyöritys oli tehotonta.

KooKoo tasoitit ansaitusti, kun peliä oli jäljellä noin kahdeksan minuuttia. Erik Karlsson jakoi komean syötön takatolpalle, josta Toni Kähkönen ohitti Tarasovin suoraan syötöstä lähteneellä laukauksella.

KooKoo tasoittaa lukemiksi 2–2

Telia TV:n kuvaa

KooKoo sai loistavan maalipaikan noin kolme minuuttia ennen erän loppua. Toni Kähkönen sai lyödä kiekkoa aivan maalin edessä, mutta Tarasov otti taas ison torjunnan. Tasoituksen jälkeen Ässilläkin oli silti pelillisesti jälleen vähän helpompaa.

Kaksi minuuttia ja kahdeksan sekuntia ennen pelin loppua Ässät pääsi ylivoimalle, kun Matthew Caito sai kakkosen poikittaisesta mailasta.

KooKoo pääsi alivoimalla läpiajoon minuutti ennen loppua, mutta Tarasov pelasti jälleen kerran Ässät hyvällä torjunnalla. Peli meni kuitenkin jatkoajalle, kun Ässätkään ei ylivoimallaan onnistunut.

Jatkoaika: (0–1)

Jatkoajalla huippupaikat loistivat poissaolollaan ensimmäiset kolme minuuttia. Tyson Spinkillä oli mahdollisuus ratkaisuun, mutta hän ei aivan siinä onnistunut kiertäessään maalin takaa vetopaikkaan. Tarasov torjui seuraavassa hyökkäyksessä KooKoon mainion mahdollisuuden.

Ässät iski ratkaisun vähän myöhemmin. Aleksi Rekonen nousi hyvin kiekon kanssa ja laukoi sen tarkasti ohi Halosen. Patapaitojen viiden ottelun tappioputki pamahti komeasti poikki.

Aleksi Rekosen voittomaali

Telia TV:n kuvaa

Maalit:

05.05 Lenni Killinen (Atte Mäkinen, Miro Mäkinen) 0–1

16.00 Tylor Spink (Jakob Stenqvist, Tommi Taimi) 0–2 YV

26.04 Kim Strömberg (Juha-Pekka Haataja, Matthew Caito) 1–2 YV

51.47 Toni Kähkönen (Erik Karlsson, Vilmos Gallo) 2–2

64.12 Aleksi Rekonen (Tommi Taimi, Sami Lähteenmäki) 2–3

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Aleksi Rekonen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Roni Hirvonen

Simon Åkerström–Tommi Taimi

Kolmoskenttä:

Sami Lähteenmäki–Niklas Appelgren–Mikko Salmio

Saku Salmela–Olli Vainio

Neloskenttä:

Atte Mäkinen–Miro Mäkinen–Lenni Killinen

Niklas Peltomäki

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Severi Soukka)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: