JYP voitti Lukon 4–1 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

JYP ei päästänyt Lukkoa jatkoon – ratkaisu nähdään tiistaina Raumalla

Lauantaina Toni Koivisto osui tolppaan, sunnuntaina maaliin. Osuman hyöty oli Lukolle vain kosmeettinen. JYP oli jo mennyt menojaan.

17.3.2019 19:58

Lukolla oli mahdollisuus edetä puolivälieriin ja lähettää JYP kesälomille jääkiekkoliigassa voittamalla sunnuntaina Jyväskylässä. Lauantaisen 5–1-voiton jälkeen Lukon liikkuvampaa joukkuetta pidettiin ennakkosuosikkina pudotuspelien avauskierroksen toiseen kohtaamiseen.

JYP ei kuitenkaan ollut samanlainen perässäjuoksija kuin lauantaina Raumalla, ja oli omissa maalipaikoissaan äärimmäisen tehokas. JYPin 4–1-voitossa suurin teema oli piristynyt kiekollinen pelaaminen, mitä kautta myös JYP pystyi pelaamaan hyvää hyökkäyspeliä, eikä vain selviytymään puolustusalueella.

–  Eilenkin pelasimme hyvin ensimmäiseen maaliin asti, mutta nyt emme antaneet missään vaiheessa otetta Lukolle, JYPin pääkäskijä Risto Dufva kertasi.

Iso kunnia kuuluu myös Eetu Laurikaiselle, joka otti toisessa erässä muutaman todella ison torjunnan. Lukko onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran vasta aivan ottelun loppuhetkillä. Toni Koiviston maali toi vain kosmeettista hyötyä.

–  Haimme selvää tason nostoa, ja siinä onnistuimme. Neljä tehtyä maalia on positiivinen asia, tuumi JYP-pakki Mikko Kuukka.

Kolmas ottelu pelataan tiistaina Raumalla. Voittaja etenee puolivälieriin ja kohtaa joko Kärpät tai Tapparan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut