Raumalaisen osuma oli kotijoukkueen harvoja ilonaiheita - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Raumalaisen osuma oli kotijoukkueen harvoja ilonaiheita naisten toisessa finaalissa

Maija Otamo teki Ilveksen avausmaalin toisessa finaalissa.

17.3.2019 18:32

–Blues oli tehokkaampi tekopaikoissaan tänään. Kiekko ei pomppinut meille, mutta taistelu jatkuu.

Noin kertoi Ilveksen raumalaishyökkääjä Maija Otamo sen jälkeen, Blues oli käynyt hakemassa Tampereelta naisten kiekkoliigan finaalisarjan toisen voittonsa maalein 5–2 (1–1, 1–1, 3–1).

Blues on ollut pikkuisen terävämpi ja hieman onnekkaampi jo kaksi kertaa peräkkäin. Kolmas kerta tietäisi mestaruutta.

Kolmas finaali pelataan Espoossa torstaina.

Pudotuspeleihin Ilvekseen

Suomen naisten MM-kotikisoihin valmistautuva päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi aiemmin tällä viikolla, että naiskiekon taso on laajentunut ja kisapaikoista käydään aiempaa kovempaa kilpailua.

Samaan johtopäätökseen oli helppo tulla, kun on seurannut Bluesin ja Ilveksen välistä kamppailua mestaruudesta. Finaalisarjan tehonaiset ovat löytyneet kesken kauden muista kiekkoliigan joukkueista.

Sunnuntaina Bluesin kolmannen erän alussa tulleen 1–3-voittomaalin syötti ja tärkeän 1–2-maalin teki 20-vuotias Ida Kuoppala. Hän pelasi SM-alkusarjan sekä alemman loppusarjan Sportissa ja teki 30 ottelussa 30 maalia.

–Blues pyysi minut mukaan. On ollut pieni yllätys miten hyvin olen päässyt mukaan, sanoi Pietarsaaressa syntynyt Hermeksen kasvatti.

Kuoppala teki lauantaina tehot 3+2=5, kun Blues voitti maalein 6–1 avausfinaalin. Ratkaisijan nimestä ei ollut epäselvyyttä.

Ilves puolestaan hankki alemman loppusarjan päätyttyä TPS:stä Maija Otamon ja Janette Jokikokon. Otamon 1–1-maali oli Ilveksen harvoja ilonaiheita sunnuntaina, sen jälkeen Blues teki kolme maalia putkeen ratkaisten ottelun.

Viitasen Jorma (Ilveksen general manager) soitteli ja kysyi minua mukaan. Oli helppo tulla, kun joukkueessa on monta HPK:n vuosilta tuttua pelaajaa. Käyn Raumalla töissä, matkustaminen on tuttua, Otamo sanoi.

Otamo pelasi Porin Kärpissä 1. divisioona jo 14-vuotiaana. Sen jälkeen hän on pelannut Lukossa, HPK:ssa sekä TPS:ssa, josta siis siirtyi Tampereelle.

Otamon tehot viidessä pudotuspeliottelussa ovat olleet 3+2=5. Hän on Ilveksen toiseksi tehokkain pelaaja maajoukkueesta tutun Linda Välimäen jälkeen.

Finaalisarjan toinen satakuntalaiskasvatti on Kankaanpäästä kotoisin oleva Kreetta Kulhua. Hänkin pelasi aikoinaan teini-ikäisenä Porin Kärpissä. Sen jälkeen tie on vienyt Panelian Raikkaan, Lukon ja HPK:n kautta Ilvekseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut