Lukko hävisi Jukureille Liigassa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukon pelissä ei yhden yhtä hyvää asiaa: "Jänne ei kestä yhtään"

Justin Danforth sai 5+20 minuuttia keihästämisestä ja lensi ulos toisessa erässä.

12.3.2019 21:39

Liigan runkosarja pantiin Raumalla pakettiin surkeissa tunnelmissa. Mikkelin Jukurit murjoi rennosti kuusi maalia hermostuneen Lukon verkkoon. Tunnelmaa latisti myös kannattajaryhmä Raumam boikien poissaolo.

Lukko on reilun viikon sisällä hävinnyt Ässille, KooKoolle ja Jukureille ja päästänyt näissä peleissä 15 maalia. Kaikki nämä joukkueet pelaavat enää kunniasta samalla, kun Lukko tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa. Raumalaisten pelaaminen on rentoa kuin rautakangella ja sekoaa heti, kun vastustaja menee johtoon.

Jukurit teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia, mutta toisessa erässä näytti hetken hyvältä, kun Justin Danforth kavensi ottelun. Pian kavennuksen jälkeen Vili Sopanen lähti seikkailemaan oman maalin eteen ja Markku Flinck iski kiekon Sopasen lavasta maaliin.

Kun vielä Danforth lähetettiin suihkuun keihästämisestä, alkoi Lukon ilta olla paketissa.

Lukon Tapio Laakson mukaan peli muistutti paljon lauantain KooKoo-ottelua.

–Annettiin taas heti alussa hirveä määrä maalipaikkoja ja lopulta maali. Ei saatu takaiskua käsiteltyä, kuten ei saatu lauantainakaan, Laakso harmitteli.

Tapio Laakso pörräsi muiden lukkolaisten tapaan tehottomasti Jukurien maalilla.

Lukko saattaa yhä päästä kuuden parhaan joukkoon, mutta se vaatii HIFK:n tai HPK:n tappiota ja Lukon voittoa viimeisellä kierroksella. Tällä hetkellä Lukon peliesitykset ovat syöksykierteessä.

–Ei voi jäädä makaamaan. Homma on saatava kuntoon. Muuten ollaan pian lomilla, ellei ala tapahtumaan, sanoi Laakso.

Päävalmentaja Pekka Virta oli Laakson kanssa samoilla linjoilla.

–Heti kun tulee vastoinkäymisiä, tulee turhautumisia. Jänne ei kestä yhtään ja se ei ole enää kiinni siitä osaako pelata vai ei. Homma menee niin sekaisin kuin olla ja voi. Ei yhden yhtä hyvää asiaa. Pyöritään ympäri, eikä saada laukauksia aikaan, Virta tilitti.

Virta on koko kauden toppuutellut odotuksia joukkuettaan kohtaan. Varsinkin silloin, kun Lukko pelasi hurmiossa.

–Jossain kohtaa kautta kukaan ei olisi uskonut, että voisimme olla vaikka seitsemäs sarjassa. Meillä on koossa nuori joukkue, joka on koottu ympäri maailmaa ja josta oikein kukaan ei ole koskaan voittanut mitään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos