Filppula taiteili kaksi maalia - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Filppula taiteili kaksi maalia mutta NHL-uran ensimmäinen hattutemppu jäi yhä tekemättä: "Tyhjiin oli mahdollisuus, mutta ei tällä kertaa"

Valtteri Filppula oli vaikea pideltävä Ottawalle. Mark Borowiecki roikkui suomalaisessa yön ottelussa.

8.3.2019 10:17

Valtteri Filppula laukoi kaksi maalia, kun New York Islanders kukisti vieraissa Ottawa Senatorsin 4–2 ja nousi jakamaan NHL:n Metropolitan-divisioonan ykköstilaa Washington Capitalsin kanssa. NHL-uran ensimmäinen hattutemppu jäi yhä haaveeksi: Filppula on tehnyt kaksi maalia 15 NHL-ottelussa, mutta neljääntoista NHL-kauteen ja 941 otteluun ei ole vielä osunut hattutemppua.

–Sitä ei ole vielä tapahtunut. Tyhjiin oli mahdollisuus, mutta ei tällä kertaa, Filppula hymyili Islandersin nettisivuilla, kun häneltä kysyttiin ottelun lopusta, jossa Senators pelasi ilman maalivahtia.

Suomalaishyökkääjä laukoi ottelun avausmaalin rystyllä Leo Komarovin syötöstä. 2–1-osuma syntyi myöhemmin avauserässä, kun Tom Kuhnhacklin syöttö maalin takaa löysi maalin eteen luistelleen Filppulan, joka sipaisi kiekon ilmasta maaliin.

–Hän on niin fiksu kentällä. Hän on aina oikeassa paikassa, aina tekemässä oikean ratkaisun. Yhtenä hetkenä hän on tekemässä jotain ja sitten yhtäkkiä hän kiskaisee jotain hatusta ja sitä ihmettelee, että hyvä luoja. Sellainen pelaaja hän on, Islandersin hyökkääjä Casey Cizikas kehui Filppulaa NHL:n nettisivuilla.

Tällä kaudella Filppula on kerännyt 15 maalia ja 13 maalisyöttöä.

–Mielestäni pystymme varmasti parempaan. He (Senators) ovat hyvä joukkue. Olimme paljon omalla alueellamme. Samalla olen iloinen siitä, että saimme pisteet, Filppula arvioi Islandersin toista peräkkäistä voittoa.

Barkovin 1+1 ei riittänyt voittoon

Aleksander Barkov teki maalin ja syötti yhden, mutta Florida Panthers hävisi Bostonissa Bruinsille 3–4. Florida johti ottelua vielä päätöserän puolivälissä, mutta Boston teki viimeisen 37 sekunnin aikana kaksi maalia ja kasvatti pistesarjansa 18 peräkkäiseen peliin.

Bostonin 4–3-maalin teki Patrice Bergeron ajassa 59.53.

–Olimme 30 sekunnin päässä täydellisestä 60 minuutin pelistä. He ovat todella hyvä joukkue, joka on todella hyvässä vireessä. Tulimme tänne päättämään heidän pistesarjansa ja voittamaan. Viimeiset puoli minuuttia sattuivat paljon, Barkov sanoi.

Barkov ohjasi ottelun avausmaalin ylivoimalla Keith Yandlen syötöstä ja alusti Panthersin toisen osuman muutamaa minuuttia myöhemmin.

–Pukuhuone on erittäin, erittäin pettynyt. Kukaan ei ollut voittanut tätä joukkuetta varsinaisella peliajalla 17 ottelussa, nyt kahdeksassatoista. Mielestäni meidän olisi pitänyt voittaa. Meiltä vietiin kaikki viimeisillä minuuteilla ja se sattuu, Panthersin valmentaja Bob Boughner sanoi.

Bostonin maalivahti Tuukka Rask torjui 22 kertaa. Bostonin seurahistorian pisin pistesarja on 23 ottelua vuosina 1940–1941.

–Olemme aina keksineet keinot, eikä peli ole aina täydellistä, se ei ole aina parasta peliämme, mutta olimme vain yhden laukauksen päässä siitä, että olimme taas pelissä mukana. Puhuimme siitä kolmannessa erässä, Bergeron sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: