Ässät perustaa henkisen hyvinvoinnin työryhmän - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät iskee kapuloita rattaisiin nuorten kiusaamiselle – porilaisseura perustaa henkisen hyvinvoinnin työryhmän

Ässien puheenjohtaja ja juniorivalmentaja Mikko Juusela pitää hyvää ilmapiiriä harjoituksissa. Kuvituskuva.

8.3.2019 10:31

Lasten ja nuorten henkinen hyvinvointi on herättänyt viime aikoina paljon keskustelua. Esimerkiksi Satakunnan Kansa on uutisoinut Lukossa tapahtuneista kiusaamistapauksista ja Yle on uutisoinut, että yli 30 prosenttia lapsista ja nuorista on kokenut kiusaamista, syrjintää tai epäasiallista käytöstä liikuntaharrastuksen parissa.

Ässät vastaa nyt huutoon perustamalla henkisen hyvinvoinnin työryhmän. Porilaisseura kertoo tavoitteeseen olla tulevaisuudessa entistäkin parempi urheiluseura lapsille ja nuorille.

Kuluvan kauden aikana Ässät on tehnyt koulukiusaamisen vastaista työtä #YHDESSÄ-koulukiertueella Porin kouluissa, jonka yhteydessä muun muassa Ässien liigajoukkueen pelaajat ovat voimakkaasti ottaneet kantaa koulukiusaamista vastaan.

Ässät sanoo haluavansa näyttää esimerkkiä toiminnasta, jossa seurayhteisön henkistä hyvinvointia kasvatetaan ja esimerkiksi kiusaamiseen ja syrjintään liittyviä ongelmia ennaltaehkäistään.

Samalla Porin Ässät haluaa korostaa tärkeää arvoaan – yhteisöllisyyttä. Seurassa on yli 800 harrastajaa ja Ässät painottaa, että erilaisuus nähdään seurassa vahvuutena, ei heikkoutena.

–Porin Ässien tulee olla seura, jossa kaikilla toimijoilla on hyvä olla ja harrastaa. Hyvinvointia tukeva arki koostuu siitä, että jokainen saa olla oma itsensä niin kotona, koulussa kuin urheilun parissa, Porin Ässät ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Nokkonen kommentoi seuran tiedotteessa.

–Meidän onneksemme seurassa toimii useita kasvatusalan ammattilaisia toimihenkilöinä eri tehtävissä. He lähtivät innolla mukaan työryhmän toimintaan.

Henkisen hyvinvoinnin työryhmän tavoitteet ja toimintatavat tarkentuvat varsinaisen työskentelyn alettua. Tässä vaiheessa ryhmän tavoitteet on kiteytetty seuraavasti:

1) Kiusaamisen tehokas ennaltaehkäisy (positiivisen ja avoimen ilmapiirin luominen)

2) Mahdollisten kiusaamistapausten käsittelyn toimintamalli

3) Koulutusmateriaalien luominen toimihenkilöille, vanhemmille ja pelaajille

4) Raportointityökalut

Työryhmään valitut henkilöt:

Sanna Heino, kauppatieteiden maisteri, koulutussuunnittelija

Päivi Kankaanpää, kasvatustieteen kandidaatti, päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen opettaja

Mikko Pere, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja

Timo Koivisto, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja

Joni Rinne, vt. erityisluokanopettaja

Jani Söderling, kasvatustyön koordinaattori, kasvattaja, työnohjaaja Icehearts ry.

Kari-Matti Ylinen, kasvattaja Icehearts ry.

Jarkko Näkki, ohjaaja erityissijoitettujen nuorten- ja lastenkoti

Lisäksi ryhmän työskentelyyn osallistuvat toimiston työntekijöistä, valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa, taitovalmentaja Jarkko Lehtinen, junioripäällikkö Juha Virtanen sekä markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen.

Ässät ry:n hallituksen edustajana työryhmässä on mukana Jukka Pelkonen, urheilutoiminnan kehittämispäällikkö, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut