Ässien kokoonpanossa kaksi uutta nimeä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien kokoonpanossa kaksi uutta nimeä – maalivahtikaksikon yhteisikä on pienempi kuin vastustaja Bäckströmin

Puolustaja Teemu Kiviniemi pääsi A-nuorista liigamiehistöön viime viikolla. Keskiviikkona on räpylää oikeassa kädessä pitävän tshekkivahti Radek Haasin vuoro. Sitä Pasi Kaukoranta ei kertonut, saako Haas myös torjuntavuoron, vai jatkaako Lukon voittanut Kasperi Kotkaniemi tolppien välissä.

5.3.2019 13:06

Ässät marssii kohti kautensa päätöstä. Jumboksi jäävillä porilaisilla on jäljellä vielä viisi peliä, koska taival päättyy ensi viikon torstaina loppuvaan runkosarjaan.

Keskiviikkona Ässät haastaa Tapparan Tampereella. Hakametsässä patapaidassa nähdään myös kaksi debytanttia.

Ässien päävalmentajan Pasi Kaukorannan mukaan liigakasteensa saavat maalivahti Radek Haas ja laitahyökkääjä Eemeli Takala.

Kolmatta kautta Ässien junioreissa pelaava Takala, 18, on Seinäjoen S-Kiekon kasvatti. 188-senttinen laituri on ollut tällä kaudella Padan A-nuorten paras maalintekijä 20 osumallaan.

Takalan nousu kokoonpanoon viittaa siihen, että kurinpitodelegaatio antaa Mikko Salmiolle pelikieltoa lauantain tilanteesta. Liiga ei ole vielä tiedottanut Salmion tuomiosta.

Helmikuussa 19 vuotta täyttänyt tshekkivahti Haas pelaa Ässissä toista kauttaan. Tällä kaudella hän on pelannut A-nuorissa 29 ottelua torjuntaprosentilla 89,3. Haas on nähty myös Tshekin alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa.

Ässien maalivahtikaksikkona Tampereella on Haas–Kasperi Kotkaniemi. Sitä Kaukoranta ei paljastanut, kumpi nuorukaisista saa torjuntavastuun.

Keskiviikon patavahtien yhteisikä on 39 vuotta. Vastustaja Tapparan tolppien välissä saatetaan nähdä 41-vuotias veteraanivahti Niklas Bäckström.

Bäckström on Tapparan kakkosvahtina pelannut tällä kaudella 13 ottelussa. Kaikissa kolmessa ässäottelussa hän on ollut torjuntavuorossa. Ne ovat päättyneet Tapparan voittoihin, ja Pataa vastaan Bäckström on torjunut kauden molemmat nollapelinsä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: