Mikko Koskinen oli taas Oilers-voiton takuumies - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Mikko Koskinen oli taas Oilers-voiton takuumies - vieraskiertue päättyi komeaan kolmen putkeen

Mikko Koskinen pysäytti Buffalo Sabresia vastaan 35 laukausta.

5.3.2019 9:44

”If you want to win, take a Finn.”

Tämä moottoriurheilumaailmasta tuttu lausahdus oli varsin osuva Edmonton Oilersin viiden ottelun mittaisen vieraskiertueen viimeisissä peleissä. Oilers päätti reilun viikon mittaisen kiertueensa kolmeen voittoon, joista jokaisessa joukkueen maalia vartioi Mikko Koskinen.

Maanantaina Koskinen pysäytti 35 laukausta, kun Oilers voitti Buffalo Sabresin 4-3. Oilersin kolmen maalin päätöserä huipentui vain viisi sekuntia ennen summeria, kun Kyle Brodziak viimeisteli voittomaalin.

Koskinen on aloittanut Oilers-maalilla tällä kaudella 37 ottelua ja voittanut niistä 19. Ensimmäistä täyttä NHL-kauttaan pelaavan 30-vuotiaan suomalaisvahdin torjuntaprosentti on 91,1.

Oilersin tilanne sarjataulukossa on jokseenkin tukala. Tappioihin, tai ainakaan tappioputkiin, ei ole enää varaa, sillä viimeinen villi kortti -pudotuspelipaikka on kuuden pisteen päässä, ja väliin mahtuvat sekä Arizona Coyotes että Colorado Avalanche.

Maanantain toisessa ottelussa Toronto Maple Leafs vei voiton Calgary Flamesista maalein 6-2. Tyler Ennis paukutti Maple Leafsille hattutempun. Kasperi Kapanen oli alustamassa Ennisin maaleista ensimmäistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: