Koskinen torjui Edmontonille lisää aikaa – Edmontonin tehtävä on epätoivoinen, mutta Carolina ja Colorado puskevat kohti pudotuspelejä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Koskinen torjui Edmontonille lisää aikaa – Edmontonin tehtävä on epätoivoinen, mutta Carolina ja Colorado puskevat kohti pudotuspelejä

Mikko Koskinen torjui 33 laukausta Edmontonin maalilla ja johdatti joukkueensa voittoon Anaheimista.

24.2.2019 16:25

Suomalaismaalivahti Mikko Koskinen pääsi tuulettamaan toista peräkkäistä voittoa jääkiekon NHL:ssä, kun Edmonton kukisti Anaheimin 2–1. Viime aikoina peräkkäiset voitot ovat olleet harvinaisia Edmontonille, joka kukisti jo torstaina New York Islandersin. Edellisistä peräkkäisistä voitoista oli aikaa yli kuukausi.

Koskinen torjui 33 kertaa ja oli avainroolissa, kun Edmonton taisteli lisäaikaa pudotuspelihaaveilleen. Voitto nosti sen Anaheimin ohi länsilohkossa. Pudotuspelipaikkaan on matkaa seitsemän pistettä.

–Tämä oli tiukka peli, ja mielestäni teimme todella paljon hyviä asioita. Mikko pelasi hienosti. (Josh) Currie sai ensimmäisen maalinsa, joka oli tärkeä joukkueellemme, Edmontonin hyökkääjä Sam Gagner tuumi NHL:n verkkosivuilla.

Anaheim painosti, mutta Currie pääsi tekemään Edmontonille avausmaalin erän loppupuolella.

–Tämä oli outo peli. Alussa minulle tuli vain yksi laukaus ja oli vaikeuksia pysyä valmiina. Ensimmäiset 11 minuuttia dominoimme ja saimme hyviä paikkoja. Heidän maalivahtinsa pelasi hienosti ja teki monta tärkeää torjuntaa, Anaheimin Kevin Boyle (19 torjuntaa) kehaisi Koskista.

Toisen erän avausminuutilla Gagner tuplasi Edmontonin johdon. Carter Rowney yllätti Koskisen erän puolivälin jälkeen, mutta takaiskun jälkeen Koskinen oli kuin muuri.

–Tällaisesta voitosta pitää ammentaa tulevaan ja napata jatkossakin voittoja, Gagner katsoi runkosarjan päätösneljännekseen.

Coloradolle neljäs peräkkäinen voitto

Länsilohkon viimeisellä pudotuspelipaikalla majailee Colorado. Mikko Rantanen nappasi syöttöpisteen, kun Colorado nöyryytti Nashvillen 5–0. Nashvillen suomalaismaalivahti Pekka Rinteen ilta oli painajaismainen, kun hän torjui vain 16 kertaa. Colorado on voittanut neljä ottelua peräkkäin.

Itälohkossa viimeisellä pudotuspelipaikalla on Carolina, jonka Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saalistivat syöttöpisteet yön kierroksella. Carolina nollasi Dallasin 3–0.

Kierroksen suomalaisrohmu Aleksander Barkov saalisti pisteet 1+1, kun Florida nuiji Los Angelesin 6–1. Floridalla on matkaa Carolinaan kymmenen pistettä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut