Päivän vetovihje - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukas Dostal loistaa Ilves-maalilla – Tapparakin ihmeissään

Vasta 18-vuotias tshekkivahti Lukas Dostal on noussut kahdessa pelissä Ilves-kannattajien suosikiksi.

22.2.2019 15:13

Perjantain pelivalinta on Liigan Ilves–Tappara. Ottelun teemaksi voi nostaa maalivahtipelin.

Päivän kiinnostavin peli

Tampereen derbyn teemaksi voi mainiosti nostaa joukkueitten maalivahtipelaamisen. Sekä Ilveksellä että Tapparalla on läpi kauden ollut maalivahtisektorilla menestystä ajatellen vähintäänkin kysymysmerkkejä ilmassa. Kumpikin joukkue reagoikin tilanteeseen ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

Tappara hankki kokeelle Miroslav Svobodan ja Ilves Lukas Dostalin.

Svoboda ei onnistunut vakuuttamaan Tapparaa. Mies onkin jo ehtinyt pakata tavaransa ja häipyä Tampereelta. Dostal sen sijaan on ottamassa isoa roolia Ilveksessä.

Ottelun ehdottomasti seurattavin asia onkin, miten Ilveksen uusi nuori tähtivahti selviytyy henkisesti kovasta paikallispelistä. Vaikka Dostal on pelannut vasta kaksi peliä Ilveksen maalilla, on nuorukainen noussut jo kannattajien suosikiksi.

Ilves on Dostalin johdolla voittanut sekä Pelicansin että KooKoon. Dostal on otteluissa päästänyt yhteensä vain kolme maalia torjuntaprosentilla 94,00. Vastaavilla otteilla joukkueen ykkösmaalivahdin paikka lienee kevään peleissä lukittu.

Ottelun voimasuhdearvioissa kannattaa maalivahtitekijän ohella antaa painoa Ilveksen nousuvireelle. Neljän pelin voittoputkessa joukkue pääsee nyt haastamaan Tapparaa hyvistä asetelmista. Kun kauden viidestä aikaisemmastakin keskinäisestä kohtaamisesta Ilves on voittanut kolme, pitää Veikkaus nyt Tapparaa mielestäni hiukan liian suurena suosikkina.

Toki toisaalta myös Tapparalle kuuluu laskea pientä plussaa siitä, että joukkueen kokoonpanotilanne alkaa olla lähellä optimaalista.

Ottelun parhaat pitkävetovalinnat löytyvät mielestäni kuitenkin Ilveksen menestysten puolelta. Peli alkaa 18.30.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras pitkävetohaku on kohteen 5198 kotijoukkue IPK.

IPK on ollut tammikuun alun valmentajan vaihdoksen jälkeen kuin eri joukkue aikaisempaan verrattuna. Uuden käskijän Tommi Miettisen saldo IPK:n peräsimessä on 8–1–4.

Koko kauden tuolla tahdilla pelatessaan IPK:n kuuluisi olla sarjataulukossa aivan toisessa päässä kuin se nyt on (toiseksi viimeisenä).

IPK:n nykyinen tahti vastaakin paremmin sen todellista voimaa Mestiksessä. Joukkue kuuluu vähintäänkin sarjan keskikastiin. Koovee sen sijaan on sarjajumbona aivan oikealla paikallaan.

Kun Koovee ei tänään saa kokoonpanoonsa merkittäviä vahvistuksia, kuuluu IPK:n olla tässä "jumbokamppailussa" jopa suursuosikki. Kotietu (IPK Miettisen aikana kotona 5–0–2, maalit 29–19 ja Koovee koko kausi vieraissa 3–3–15, maalit 48-90) huomioiden saan IPK:n suoran 60 minuutin voitontodennököisyydeksi tässä 70 prosenttia.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 15/29, palautusprosentti 91

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut