Karhu HT säilytti Suomi-sarjapaikkansa – päävalmentaja Makkonen ei vielä paljastanut ensi kauden suunnitelmiaan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Karhu HT säilytti Suomi-sarjapaikkansa – päävalmentaja Makkonen ei vielä paljastanut ensi kauden suunnitelmiaan

Kari Makkosen luotsaaman Karhu HT:n kausi päättyi, kun sarjapaikka varmistui.

24.2.2019 20:41

Karhu HT päätti kautensa jääkiekon Suomi-sarjassa sunnuntaina. Alemmassa loppusarjassa sarjapaikastaan taistellut Karhu HT hävisi viimeisen ottelunsa Oulun seudulta vieraaksi tulleelle Laser HT:lle selvästi 2–6 (0–2, 0–3, 2–1), mutta suoraan sarjapaikan säilyttämiseen joukkueen rutistus kuitenkin riitti. Seinäjoen S-Kiekko, Karhu HT ja Järvenpään Haukat päätyivät kaikki 40 sarjapisteeseen, mutta Haukat joutuu jatkamaan karsintoja huonomman maalieron takia.

Porilaisten maalit sunnuntaina laukoivat Mikko Kaunisto ja koko kaudella joukkueen paras tehomies Kasperi Nuto. Nuto keräsi kauden 35 Suomi-sarjaottelussaan 18+33 tehopistettä.

–Meidän viimeisestä pelistämme puuttui kunnon rutistus, kun tiedettiin ennen ottelua, että sarjapaikan varmistamiseen riittää alle 13 maalin tappio.

–Koko kausi on ollut aika raskas, kun on jouduttu pelaamaan vieraspelejä vajaalla miehistöllä. Suomi-sarja on niin kovatasoinen sarja, että vajaalla kokoonpanolla ei voittoon paljon mahdollisuuksia ole. Parhaimmillaan joukkue onnistui hyvin ja voitettiin Kajaanin Hokkia lukuun ottamatta sarjan muut kärkijoukkueet ainakin kerran kauden aikana. Vastaavasti sarjan heikompia joukkueita vastaan kompuroitiin turhan usein, Karhu HT:n valmentaja Kari Makkonen summasi.

–Olen tyytyväinen, että saatiin kauden tavoite saavutettua ja sarjapaikka varmistettua ilman karsintoja. Kevät on jääkiekkoilijan parasta aikaa, mutta putoamiskarsintoihin ei meidän joukkueestamme varmasti kukaan olisi halunnut. Omat suunnitelmat jääkiekon parissa ovat täysin auki, mutta katsotaan mitä jatkossa tapahtuu, Makkonen jatkoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut