Ässäkasvatti nousee nuorten SM-liigasta patapaitojen ykkösketjuun – "Nyt selvää kehitystä on tapahtunut" - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässäkasvatti nousee nuorten SM-liigasta patapaitojen ykkösketjuun – "Selvää kehitystä on tapahtunut"

Otto Kivenmäki on pelannut nuorten SM-liigaa hyvillä tehoilla.

24.1.2019 13:30

Ässien oma kasvatti Otto Kivenmäki nousee ykkösketjuun perjantain Ässät–TPS -ottelussa. Hyökkääjä on Detroit Red Wingsin 7. kierroksen varaus viime kesän varaustilaisuudesta.

Kivenmäki on esittänyt viime aikoina vakuuttavia otteita nuorten SM-liigassa. Seitsemässä ottelussa hyökkääjä on takonut tehot 7+8=15. Liigassa Kivenmäki on esiintynyt tällä kaudella 17 ottelussa.

–Viisi viikkoa sitten pidimme Kivenmäen kanssa kehityskeskustelun ja kysyin, haluaako pelaaja pelata edustusjoukkueessa. Silloin vastaus oli, että hän haluaa pelata ennemmin isoja minuutteja nuorten SM-liigassa. Kolme viikkoa sitten Otto ilmoitti halunsa yrittää takaisin edustusjoukkueeseen, ja joukkueen fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä teki hänelle henkilökohtaisen voimaharjoittelu- ja ruokavalio-ohjelman, Ässien päävalmentaja Pasi Kaukoranta taustoittaa.

–Sitten sovimme yhdessä pelaajan kanssa, että hän noudattaa tehtyjä ohjelmia ja osoittaa pelaavansa Nuorten SM-liigassa hyvin molempiin suuntiin. Näin hän saa erinomaisen mahdollisuuden pelata keväällä edustusjoukkueessa.

–Selvää kehitystä on tapahtunut, ja Kivenmäki saa mahdollisuuden pelata Ässien Liigajoukkueessa 1–2-ketjussa. Hän saa vastuuta myös ylivoimapelissä Kaukoranta toteaa.

Ässät saa kokoonpanoonsa apua Niklas Appelgrenin paluusta.

–Appelgren on joukkueelle tärkeä pelaaja. Hän tuo lisää osaamista etenkin puolustus- ja alivoimapeliimme.

Ässät kohtaa TPS:n perjantaina kotona ja lauantaina vieraissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos