Antti Niemi rauhoitti itsensä ja pysäytti entisen seuransa Dallasin - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Antti Niemi rauhoitti itsensä ja pysäytti entisen seuransa Dallasin

1.1.2019 10:33

Jääkiekkomaalivahti Antti Niemi todisti taas käyttökelpoisuutensa ykkösmaalivahti Carey Pricen tuuraajana, kun Price kärsii loukkaantumisesta. Montrealia edustava Niemi on aloittanut kolme ottelua peräkkäin ja torjunut niistä kaksi voittoa.

Tiistain vastaisen yön NHL-kierroksella Niemi urakoi 45 torjuntaa. Montreal kukisti vieraskaukalossa lopulta Niemen entisen seuran Dallasin jatkoajalla lukemin 3–2, kun Jeff Petry viimeisteli voittomaalin.

Sunnuntain vastaisena yönä Montreal hävisi Tampa Baylle 5–6, mutta suomalaismaalivahti kasasi itsensä loistavasti seuraavaan otteluun.

–  Vaikean Tampassa pelatun ottelun jälkeen tunsin, että minun täytyi rauhoittua. Minun piti olla kärsivällisempi ja rauhallisempi. Mielestäni onnistuin siinä, Niemi sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Niemelle peräkkäisten otteluiden aloittaminen on ollut harvinaista herkkua parin viime kauden aikana, kun mies on vaeltanut joukkueesta toiseen ja toiminut kakkosmaalivahtina.

Niemi, 35, siirtyi Dallasista viime kaudeksi Pittsburghiin, mutta vastuu jäi vähiin. Matka jatkui Floridaan. Loppukaudeksi pelipaikka löytyi Montrealista, jonka maalilla suomalaisen torjuntatöille riitti käyttöä Pricen huilivuorojen aikana.

Niemi vakuutti Montrealin seurajohdon ja ansaitsi tälle kaudelle jatkosopimuksen.

–  Sanoin tänä aamuna, että pelaajat ovat hänen takanaan ja me olemme hänen takanaan. Hän nousi takaisin tasolleen, Montrealin valmentaja Claude Julien kiitteli suomalaisen nopeaa ryhdistäytymistä Tampa-ottelun jälkeen.

Donskoi osui kahdesti

San Josen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi teki joukkueelleen 3–4 ja 4–5-kavennukset, mutta Calgary ei päästänyt vastustajaansa tasoihin ja voitti 8–5. Länsilohkon kärkipaikasta taistelevan Calgaryn tehoniekkoina riehuivat Sean Monahan (0+5), Johnny Gaudreau (2+2) ja Matthew Tkachuk (2+2).

Calgary on tasapisteissä Winnipegin kanssa. Patrik Laine ei onnistunut yllättämään Edmontonin suomalaismaalivahti Mikko Koskista, mutta Winnipeg otti silti maukkaan 4–3-voiton. Koskinen torjui 32 kertaa.

Nashvillen Miikka Salomäki vastasi joukkueensa toisesta maalista Washingtonia vastaan pelatussa ottelussa, joka päättyi Nashvillen 6–3-voittoon.

New Jerseyn Sami Vatanen teki maalin ja ansaitsi syöttöpisteen, kun New Jersey voitti kotonaan Vancouverin 4–0.

Minnesotan Mikko Koivu avasi joukkueensa maalihanan ja hankki myöhemmin syöttöpisteen ottelussa Pittsburghia vastaan. Kamppailun voitti lopulta Pittsburgh maalein 3–2.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos