Ässät–Lukko perjantaina - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kumpi pysähtyy perjantaina, Lukko vai Salminen? – Ässien valmennuksen mielessä yllätyksiä hurjavireisten raumalaisten vahvuuksien kitkemiseksi

Sakari Salminen otti ohjat haltuunsa Raumalla. Ässähyökkääjä harhautti näyttävästi Lukon lahjakkuuden Ville Heinolanpois kuvasta, kun hän paineli toisen maalin tekoon.

27.12.2018 20:25

Edellisen Satakunnan paikallispelin jälkeen Lukko on hävinnyt vain kerran. Tällä hetkellä raumalaiset painelevat kahdeksan pelin voittoputkessa.

Joukkue hätyyttelee jo seuraennätystään. Loka-marraskuussa vuonna 1994 Lukko vetäisi kymmenen pelin voittoputken. Tosin silloin voitot tulivat varsinaisella peliajalla, kun taas tämän hetken putkessa yksi voitto on irronnut rankkareiden jälkeen.

Ässillä menee yhä huonosti sarjataulukossa, mutta peli ja tuloksenteko ovat parempaa. Kuudesta viime pelistään Pata on raapinut 12 pistettä.

Pasi Kaukorannan valmennusryhmän aikakaudella Ässien pistekeskiarvo on ollut 1,46. Jos joukkue olisi kerännyt koko syksyn pisteitä samalla keskiarvolla, se olisi sarjassa kahdeksantena.

–Tämän herkullisempaa asetelmaa paikallissodalle ei voi olla, kun molempien peli kulkee. Valmentajien ei tarvitse hakea peliin erityistä teemaa eikä tarvitse psyykata pelaajia, vaan kaikki syttyvät antamaan kaikkensa, Kaukoranta herkutteli.

Ässävalmennus on löytänyt Lukon pelistä asioita, joiden avulla Pekka Virran raumalaisryhmä on ampaissut hurjaan menoon ja sarjassa viidenneksi.

–Lukon suorahyökkäyspeli on kehittynyt tosi paljon. Pakit tukevat hyökkäyksiä vahvasti. Jos Lukkoa vastaan puolustaa hiukankin laiskasti, he pääsevät heti ylivoimahyökkäyksiin.

–Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Lukko pelaa puolestaan hyvin pelipaikattomasti.

Kaukorannan mukaan Ässät on suunnitellut Lukon vahvuuksien kitkemiseksi pieniä yllätyksiäkin.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Lukko (kuvassa Eetu Koivistoinen ja Aaro Vidgren) on saanut viime viikkoina tuulettaa.

Voitot 3–0, pisteet 7–2

Tämän kauden keskinäisissä kohtaamisissa Ässät on ollut niskan päällä voitoin 3–0.

Raumalta porilaiset ovat hakeneet kaksi 3–2-voittoa ja kaikkiaan viisi pistettä. Porissa Pata johti jo 4–1, ja voitti lopulta voittomaalikilpailun jälkeen 5–4.

–Kun molemmat ovat tikissä, aiemmilla peleillä tuskin on merkitystä. Jos Lukko olisi viime aikoina hävinnyt, siinä tapauksessa sillä voisi olla henkisesti raskaampaa tulla Poriin, Kaukoranta mietti.

Rauman kohtaamisissa Ässät on pystynyt tukahduttamaan Lukon pelaamisen.

–Lääkkeenä tähän on, että emme suostu pelaamaan Ässien ehdoilla, vaan pelaamme paljon kiekkoja vastustajan puolustajien selän taakse. Sitä kautta pääsemme antamaan kovaa painetta vastustajan alueelle ja pysymään kiekossa kiinni, suunnitteli Lukon hyökkääjä Heikki Liedes seuran nettisivuilla.

Paikallispelit ovat olleet melkoista Sakari Salmisen näytöstä. Ässien kultakypärä on kurittanut Lukkoa seitsemän pisteen (4+3) edestä.

Ykkösketjuaan Ässät tarvitsee myös perjantaina, joskin viime aikoina tehotukea on tullut myös muilta.

Paljon poissaoloja

Lukon nuori hyökkääjä Antti Saarela koki keskiviikkona Vaasassa kovia. Saarelan kiekkoperheen nuorimmainen kannettiin kaukalosta paareilla niska tuettuna.

17-vuotias lupaus vietiin sairaalaan tarkastettavaksi, mutta hän pääsi joukkueen mukana kotiin. Perjantaina Saarela ei kuitenkaan pelaa.

Liiga asetti Saarelaa taklanneen Sport-puolustaja Cody Robakin kurinpitokäsittelyyn.

Loukkaantumisten lisäksi Lukon kokoonpanoa verottavat nuorten MM-kisoissa olevat Ville Heinola, Linus Nyman ja Lassi Lehtinen.

Porilaisten poissaolijoiden lista on Lukkoakin pidempi. Sivussa ovat Tommi Taimi, Henri Kiviaho, Juho Tommila, Aki Juusela, Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Sami Lähteenmäki, Mikko Salmio ja Matti Lamberg.

Kaukorannan mukaan Taimi voisi jo pelata, jos edessä olisi Stanley Cupin seitsemäs finaali. Todennäköisesti kapteeni hyppää kaukaloon kuitenkin ensi viikolla.

–Olemme kuitenkin pystyneet ajamaan omia nuoria sisään ja niin haluamme tehdä jatkossakin.

Ässät–Lukko perjantaina kello 18.30.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut