Ässien ja Lukon Special Hockey -joukkueet kohtaavat - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien ja Lukon erityislasten joukkueetkin pääsevät paikallispelin tunnelmaan – ensimmäinen kohtaaminen perjantaina Porissa: "Heillä on isot tunteet jääkiekkoa kohtaan"

Special Hockey on erityislapsille ja -nuorille suunnattua toimintaa, joka mahdollistaa jääkiekkoharrastuksen jokaiselle. Ässissä toiminta alkoi syksyllä, Lukossa viime keväänä.

27.12.2018 16:14

Ässät ja Lukko ovat tänä vuonna aloittaneet Special Hockey -toiminnan, joka mahdollistaa jääkiekon harrastamisen erityislapsille.

Harrastuksen seuraava askel otetaan perjantaina, kun erityislasten joukkueet pelaavat ensimmäisen paikallispelin Porissa. Kello 16 alkava ottelu pelataan ennen liigajoukkueiden kohtaamista.

Ässien junioripäällikön Juha Virtasen mukaan seuran toiminnassa on mukana noin 40 erityislasta ja -nuorta, joista viikoittaisia harrastajia on keskimäärin reilu 30. Ikä- tai diagnoosirajoja toiminnassa ei ole. Tällä hetkellä kaikki osallistujat ovat pystyluistelijoita. Osalla on henkilökohtainen avustaja mukana jäällä.

–Olemme saaneet mukaan Porin kaupungin erityisliikunnanohjaajan sekä osaavat, innokkaat ja ammattitaitoiset valmentajat ja ohjaajat. Toimintamme on huomioitu positiivisesti, palaute on ollut hyvää ja kannustavaa, Virtanen kehuu.

–Ikähaitarimme on alle kouluikäisistä aikuisiin nuoriin. Heillä on isot tunteet jääkiekkoa kohtaan, ja osa toivoo pääsevänsä myös itse kokemaan pelaamisen ilon. Joudumme valitettavasti jättämään osan pelaajistamme pois ottelun kokoonpanosta ison ikäeron vuoksi, mutta haluamme tarjota heille mahdollisuuden esittää taitojaan rankkarikilpailussa.

Toinenkin kohtaaminen on jo sovittu, sillä Raumalla joukkueet pelaavat 1. helmikuuta. Myös silloin tapahtuma on ennen liigapeliä.

Special derbyssä pelataan kaksi 15 minuutin erää. Ottelun jälkeen joukkueet jäävät nauttimaan liigajoukkueiden paikallispelistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut