Ässillä on hyökkääjiä puolustajina Lahdessa – Kasperi Kotkaniemi saa torjuntavastuun - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät taisteli, mutta Pelicans oli lopulta parempi – Kivenmäki saalisti kolme syöttöpistettä

Pelicans iski neljä kertaa kiekon Kasperi Kotkaniemen selän taakse. Se riitti vaihtamaan hänet maalilta.

22.2.2019 15:28 | Päivitetty 22.2.2019 21:02

1. erä: 2–1

Pelicans laukoi avausmaalin nopeasti. Miska Siikonen iski kiekon maalin edestä verkkoon. Syötön hänelle tarjosi Oliwer Kaski.

Ässät oli tasoittaa pelin noin puoli minuuttia myöhemmin. Peter Tiivola laittoi kiekon maaliin asti, mutta sitä ennen oli nähty ohjaus korkealla mailalla, joten osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Kerran Tiivolan maali hylättiin, mutta toista kertaa näin ei tehty. Hän laukoi suoraan Mikko Salmion mainiosta syötöstä kiekon verkkoon. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Otto Kivenmäki, joka on nyt viiden ottelun pisteputkessa. Tiivola katkaisi onnistumisellaan peräti 20 pelin maalittoman putkensa.

Ässät pyöritti tasoituksen jälkeen peliä enimmäkseen hyökkäyspäässä, luoden pari laatupaikkaakin. Pyöritys päättyi siihen, kun Jesse Mankinen laittoi kiekon Ässien verkkoon. Hän sai viimeistellä aivan maalin edestä, kun patapaitojen puolustuspelaaminen ei toiminut erityisen hyvin.

Erä oli kaiken kaikkiaan vauhdikas. Jussi Olkinuora torjui Pelicansin maalilla 14 kertaa, ja Kasperi Kotkaniemellä koppeja oli myös 14.

2. erä 2–1

Pelicans hallitsi toisen erän avausminuutteja selvästi. Joukkue pääsi hakemaan maalia ylivoimalla, mutta osumaa ei vielä sen aikana parista paikasta huolimatta tullut. Pakkopelin päättymisen jälkeen onnistuminen kuitenkin nähtiin. Se tuli jälleen maalin edestä, kun tällä kertaa viimeistelijänä oli Artturi Toivola.

Pelicans iski erän toisensa nopeasti tämän jälkeen. Casimir Jürgens laukoi kiekon siniviivan tuntumasta verkkoon. Maalin jälkeen Ässät vaihtoi maalivahtia. Kotkaniemen tilalle luisteli Henri Kiviaho. Kotkaniemelle ehti kertyä 18 torjuntaa ennen vaihtoa.

Ässät kavensi kuusi minuuttia ennen erän loppua. Jouka Juhola puristi itsensä komeasti vetopaikkaan ja runnoi lopulta oman vetonsa jatkokiekon verkon perukoille.

3. erä: 2–1

Kolmannen erän alku oli tasaista vääntöä. Ässät nousi maalin päähän ajassa 46.19, kun Tiivola laukoi illan toisensa. Passin hänelle tarjosi illan kolmannen syöttöpisteensä saalistanut Kivenmäki. Veto lirahti helpohkosti Olkinuoran jalkojen välistä verkkoon.

Ässät pääsi kokeilemaan tasoitusta myös ylivoimalla, mutta pakkopeli oli jälleen tehotonta. Tiivolalla oli paikka viimeistellä hattutemppunsa maalin edestä, mutta siinä hän ei onnistunut.

Noin viisi minuuttia ennen loppua nähtiin useita isoja taklauksia. Niitä jakoivat molemmat joukkueet. Ässistä isoimman töötin antoi Aki Juusela.

Ässät haki tasoitusta rohkeasti, mutta sitä joukkue ei saanut aikaiseksi parista tilanteesta huolimatta. Taavi Vartiainen laukoi lopulta kiekon tyhjään verkkoon ratkaisten pelin 18 sekuntia ennen loppusummeria. Artturi Toivola kaunisteli vielä numeroita kaksi sekuntia ennen loppua iskemällä kiekon Henri Kiviahon selän taakse.

Maalit:

03.08 Miska Siikonen (Oliwer Kaski, Severi Lahtinen) 1–0

9.25 Peter Tiivola (Mikko Salmio, Otto Kivenmäki) 1–1

13.22 Jesse Mankinen (Lahtinen, Kaski) 2–1

26.20 Artturi Toivola (Antti Tyrväinen, Mikko Kousa) 3–1

28.12 Casimir Jürgens (Lahtinen, Siikonen) 4–1

33.59 Jouka Juhola (Kivenmäki, Mikael Saha) 4–2

46.19 Tiivola (Kivenmäki, Saku Salmela) 4–3

59.42 Taavi Vartiainen (Jesse Ylönen, Kousa) 5–3 TM

59.58 Toivola (Mikko Laine, Lahtinen) 6–3

Ässien kokoonpano:

Ykkösketju:

Mikko Salmio–Peter Tiivola–Otto Kivenmäki, Jyri Marttinen–Mikael Saha

Kakkosketju:

Jouka Juhola–Jussi Makkonen–Lauri Kulmala, Aleksi Varttinen–Saku Salmela

Kolmosketju:

Aki Juusela–Niklas Appelgren–Lenni Killinen, Kristian Tuohilampi–Aleksi Rekonen

Nelosketju:

Tuomas Huhtanen–Severi Sillanpää–Matias Varttinen

Maalivahdit:

Kasperi Kotkaniemi (Henri Kiviaho)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut