Kärpät–Ässät - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät löi Kärpät ahtaalle, mutta hävisi niukasti – Kuparin ylivoimamaali ratkaisi

Kärpät pelasi avauserän tyylikkäissä perinnepaidoissa. Ässien Matias Varttinen auttoi pelin maalilla aloittanutta Andreas Bernardia parhaansa mukaan.

19.1.2019 15:14 | Päivitetty 19.1.2019 20:21

Kärpät–Ässät 4–3 (1–0, 2–2, 1–1). Ässät pani Kärpät ahtaalle, mutta kotijoukkue kesti ja vankisti johtoaan Liigan kärjessä.

1. erä (1–0)

Punertavissa perinnepaidoissa avauserän pelannut Kärpät otti isännän otteet heti alusta alkaen. Kotijoukkue vyörytti yhtenään hyökkäyksiä Ässien maalille, mutta Pata kesti ensimmäisen kymmenminuuttisen paineen tiiviillä puolustuspelaamisella ja Andreas Bernardin torjunnoilla.

Ässien tilanteet olivat todella vähissä. Hyökkäyspelaaminen oli vaatimatonta, eikä Jussi Rynnäs joutunut hikoilemaan oululaisten maalilla. Lähes koko erä pelattiin käytännössä Ässien puolustusalueella.

Ottelupöytäkirjan pitäjälle avauserä oli helppo, sillä papereihin ei tarvinnut tehdä yhtään tilastomerkintää ensimmäisen vartin aikana.

Ajassa 15.52 lopulta helähti. Nicklas Lasu antoi komean syötön maalin takaa Atte Ohtamaalle, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä illan avausosuman.

Pelin ensimmäinen jäähy puhallettiin Kärpille. Jari Sailio otti kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä ajassa 17.39.

Ylivoimassa oli pari kelvollista yritystä, mutta laukaukset lähtivät kaukaa ja jäivät ilman kunnollista maskipelaamista.

Kristian Tuohilampi urakoi Ässien alakerrassa.

2. erä (2–2)

Avauserässä sillassa ollut Ässät aloitti toisen erän terävästi. Saku Salmela ja Tuomas Huhtanen karkasivat keskialueelta ylivoimahyökkäykseen ja Huhtanen napautti Salmelan namupassista Ässät tasoihin. Pelikellossa oli 21.37. Myös Tommi Taimi sai osumaan syöttöpisteen. Osuma oli Huhtaselle viikon toinen. Hän osui myös torstaina Jukurien verkkoon.

Ässien ensimmäinen rangaistus tuli Mikael Sahalle. Hyökkääjä sai 2+10-minuutin jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Jäähyn Ässät vielä kesti, mutta erän puoliväliin osui musta minuutti. Ensin Lasu laukoi suoraan luistelusta Kärpät uudelleen johtoon ja 39 sekuntia myöhemmin raamikas puolustaja Jani Hakanpää tinttasi kauden yhdeksännen osumansa.

Salamamaalit saivat Ässien valmennuksen toimimaan. Bernard joutui jättämään kentän kolmannen osuman jälkeen ja Henri Kiviaho luisteli tolppien väliin.

Ässien toinen ylivoimasauma tuli, kun Radek Koblizek komennettiin jäähypenkille ajassa 32.13 maalivahdin estämisestä.

Ylivoimalla ei tullut osumaa, mutta pian sen jälkeen Pata osui. Puolustaja Jere Seppälän melko heppoiselta vaikuttanut laukaus painui maskin takaa Rynnäksen längistä sisään ja kavensi pelin 3–2:een.

Ässät sai maalista otetta ja painoi peliä lupaavasti isäntien päätyyn. Kärpät olikin yllättäen vähän helisemässä ja joutui turvautumaan jälleen jäähyyn viisi sekuntia vajaat kaksi minuuttia ennen summeria.

Kärpät kesti Hakanpään jäähyn, vaikka tiukoilla oli ja tauolle mentiin isäntien maalin johdossa.

3. erä (1–1)

Ässät aiheutti Kärpille vaikeuksia muutamilla terävillä vastahyökkäyksillään.

Ansaittu tasoitus tuli lopulta makeasti ja hieman yllättäen Mikael Sahan lavasta. Hyökkääjän tarkka laukaus yläkulmaan yllätti Rynnäksen totaalisesti ajassa 52.46.

Ässät näytti jo venyttävän pelin jatkoajalle, mutta sitten tuli Jussi Makkosen jäähy ja kylmää vettä niskaan.

Rasmus Kupari pääsi ujuttamaan 4–3-ylivoimamaalin Kiviahon längistä aivan lähietäisyydeltä.

Maalit

1. erä: 17.39 Atte Ohtamaa (Nicklas Lasu–Otto Karvinen) 1–0.

2. erä: 21.37 Tuomas Huhtanen (Saku Salmela–Tommi Taimi) 1–1, 29.59 Lasu (Ville Leskinen) 2–1, 30.38 Jani Hakanpää (Rasmus Kupari–Jasper Lindsten) 3–1, 34.22 Jere Seppälä (Aleksi Rekonen–Taimi) 3–2.

3. erä: 52.46 Mikael Saha (Matias Varttinen) 3–3, 56.39 Kupari (Ohtamaa–Oskar Osala) 4–3 yv.

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Jarno Kärki–Jussi Makkonen–Lauri Kulmala

Jyri Marttinen–Niklas Peltomäki

Kakkoskenttä:

Jouka Juhola–Peter Tiivola–Aleksi Rekonen

Kristian Tuohilampi–Aleksi Varttinen

Kolmoskenttä:

Tuomas Huhtanen–Severi Sillanpää–Saku Salmela

Jere Seppälä–Tommi Taimi

Neloskenttä:

Juho Tommila–Mikael Saha–Matias Varttinen

Maalivahdit:

Andreas Bernard (Henri Kiviaho)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos