Laine iski sadannen NHL-maalinsa kaikkien aikojen neljänneksi nuorimpana - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Laine iski sadannen NHL-maalinsa kaikkien aikojen neljänneksi nuorimpana

30.11.2018 8:04

Jääkiekkoilija Patrik Laine on tehnyt NHL-uransa sadannen maalin. 20-vuotias Laine on kaikkien aikojen neljänneksi nuorin virstanpylvään saavuttanut pelaaja.

Laine iski sadannen osumansa, kun Winnipegin kotiottelua Chicagoa vastaan oli takana alle kaksi minuuttia. Hän sai kiekon haltuunsa Jacob Trouban laukauksen paluukiekosta ja laukoi ohi Chicago-vahti Corey Crawfordin.

Osuma oli Laineelle kauden 20:s ja nosti hänet yksin NHL:n maalipörssin kärkeen.

Laineelta meni sadan maalin saavuttamiseen 179 NHL:n runkosarjaottelua. Nuorin sadan maalin virstanpylvään saavuttanut on kiekkolegenda Wayne Gretzky, joka oli 20 vuoden ja 40 päivän ikäinen. Laineella ikää on 20 vuotta ja 225 päivää.

Laine aloitti myös toisen sadan maalin satsin keräämisen jo samassa ottelussa, kun hän iski Winnipegin 5–3-osuman ylivoimalla kolmannen erän alussa. Winnipeg voitti ottelun 6–5.

Granlund ja Hännikäinen osuivat

Suomalaisille tuli onnistumisia myös Columbuksen ja Minnesotan kohtaamisessa. Kotijoukkue Columbuksen Markus Hännikäinen ja Minnesotan Mikael Granlund tekivät maalin mieheen, ja Minnesotan kapteeni Mikko Koivu kirjasi syöttöpisteen. Columbus voitti ottelun 4–2.

Granlund iski ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Minnesotan johto kesti vain reilut viisi minuuttia, sillä Hännikäinen tasoitti tuikkaamalla kiekon sisään avopaikasta. Maali oli hänelle kauden kolmas, Granlundilla maaleja on 11.

Viime viikkojen kuumimman NHL-joukkueen Buffalon voittoputki katkesi viimein itälohkon kärkiottelussa Tampa Bayta vastaan. Kymmenen edellistä otteluaan voittanut Buffalo taipui vieraissa 4–5-tappioon.

Buffalon puolustaja Rasmus Ristolainen pelasi lähes 29 minuuttia ja antoi syötön joukkueensa 1–1-tasoitukseen. Ristolaisella on nyt kasassa tehot 3+12.

Cedric Paquette teki tasaisen ottelun voittomaalin ajassa 54.19.

Tampa Bay nousi voitollaan Buffalon ohi itälohkon ja koko NHL:n kärkeen.

Länsilohkon kärkijoukkue Nashville kärsi yllättävän 0–3-kotitappion liigan häntäpään joukkueisiin kuuluvalle Arizonalle. Tappio oli Nashvillelle toinen perättäinen.

Pekka Rinne torjui Nashvillen maalilla 22 laukausta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut