Sebastian Aho rikkoi seuraennätyksen ja nousi Gretzkyn rinnalle - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Sebastian Aho rikkoi seuraennätyksen ja nousi Gretzkyn rinnalle

Sebastian Aho on aloittanut kauden ennätyspitkällä pisteputkella.

31.10.2018 11:58

Carolinan suomalaistähden Sebastian Ahon alkukausi jääkiekon NHL:ssä on ollut monin tavoin poikkeuksellinen. Suomen aikaa varhain keskiviikkona pelatulla kierroksella Aho keräsi yhden syöttöpisteen, kun Carolina hävisi kotonaan Bostonille 2–3.

Aho on kirjannut tilastoihinsa vähintään yhden tehopisteen kaikissa kauden 12 ottelussaan. Carolinan ja sen edeltäjän Hartford Whalersin seurahistoriassa kukaan ei ole pystynyt kauden alussa yhtä pitkään pisteputkeen. Ennen Boston-kamppailua Aho jakoi seuraennätyksen Ron Francisin kanssa.

Suomalaishyökkääjä on NHL:n pistepörssissä seitsemäntenä tehoilla 4+13=17.

Jokaisessa kamppailussa Ahon tilastoihin on ropissut vähintään yksi syöttöpiste, mikä nostaa hänet jakamaan NHL:n kaikkien aikojen ennätystä. Vain Ken Linseman ja kiekkomaailman suuri legenda Wayne Gretzky ovat NHL:n historiassa aloittaneet kauden yhtä pitkällä syöttöpisteputkella.

–Ottaisin mieluummin voiton, Aho kuittasi Carolinan kotisivujen videohaastattelussa maininnan kyseisen tilaston kärkipaikasta.

Aho sai syöttömerkinnän Micheal Ferlandin avauserässä tekemään 1–0-maaliin. Osuma syntyi, kun Aho laukoi ylivoimalla ja Ferland luuti irtokiekon sisään.

Granlund venytti pisteputkeaan

Myös Minnesotan Mikael Granlund on vertynyt pistetehtailuun. Granlund saalisti tehot 1+1, kun Minnesota haki 4–3-vierasvoiton Edmontonista. Suomalaishyökkääjän pisteputki on yhdeksän ottelua.

Suomalaispelaajista maalin makuun pääsivät myös Dallasin Esa Lindell (1+1) ja Miro Heiskanen (1+0) sekä Columbuksen Markus Nutivaara. Columbuksen Markus Hännikäinen keräsi kaksi syöttöpistettä.

Dallas haki Montrealista 4–1-vierasvoiton, ja Columbus hävisi kotonaan Detroitille 3–5.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: