Ässät antoi Jari Korpisalolle potkut - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät antoi Jari Korpisalolle potkut – uutta urheilujohtajaa ei palkata: "Tämän rankan päätöksen taustalla on ennen kaikkea taloudelliset syyt"

Jari Korpisalon työt Ässien urheilujohtajana ovat päättyneet.

26.10.2018 18:39 | Päivitetty 26.10.2018 21:36

Urheilujohtaja Jari Korpisalon työt Ässissä ovat päättyneet. Satakunnan Kansan tietojen mukaan Korpisalo on tänään irtisanottu tehtävästään.

Ässien alkukausi on ollut sysimusta. Joukkue on kerännyt 15 ottelusta vain yhdeksän pistettä. Jumbosija on tukevasti porilaisten käsissä.

Katastrofaalinen alkukausi seuran vaikeassa taloustilanteessa koitui Korpisalon kohtaloksi. Hän toimi urheilujohtajana vuoden 2016 alusta.

Peliliikkeitä, mutta ei menestystä

Peräti seitsemän kautta Ässien kapteenina toiminut ja 575 liigaottelua (213+231) patapaidassa tahkonnut Korpisalo nousi pelaajana patalegendaksi. Keväällä 2005 päättyneen pelaajauransa jälkeen hän toimi pitkään helsinkiläisen Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä.

Ässiin Korpisalo palasi, kun hänet valittiin Mika Toivolan seuraajaksi.

Urheilujohtajana menestys ei ollut yhtä hyvää kuin pelaajana. Korpisalo teki kovia peliliikkeitä, mutta ei saanut kasattua Ässistä menestyvää joukkuetta.

Tietynlaiseksi ammatilliseksi itsemurhaksi koitui hyvän ystävän Mikael Kotkaniemen palkkaaminen seuran päävalmentajaksi. Kotkaniemen johdolla Pata on sukeltanut syvälle.

Ässät tiedotti kesäkuussa, että Korpisalon, 52, määräaikainen työsopimus muutetaan toistaiseksi voimassa olevaksi. Satakunnan Kansan tietojen mukaan sopimus olisi muuttunut toistaiseksi voimassa olevaksi kuitenkin vasta, kun alkuperäinen kolmen vuoden sopimus päättyy. Nyt työt päättyivät kuitenkin jo ennen määräaikaisen sopimuksen loppumista.

Työryhmä tilalle

Ässät vahvisti Korpisalon potkut Kärpät-ottelun jälkeen. Samalla seura kertoo, että urheilujohtajan tehtävä lakkautetaan.

–Tämän rankan päätöksen taustalla on ennen kaikkea taloudelliset syyt. Olemme toistaiseksi pysyneet budjetissamme, mutta alkukauden vaatimattoman urheilullisen menestyksen takia joudumme tekemään toimenpiteitä, jotta meille ei kävisi kuten viime kaudella, Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen perusteli ja viittasi viime kauden yli 450 000 euron tappioihin.

Urheilujohtajan tilalle Ässät rakentaa erityisen työryhmän. Ryhmän kokoonpanosta Ässät tiedottaa myöhemmin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: