Ristolainen himmensi Anaheimin juhlia, Kariya pääsi Selänteen viereen - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ristolainen himmensi Anaheimin juhlia, Kariya pääsi Selänteen viereen

22.10.2018 13:30

Rasmus Ristolainen avasi NHL-jääkiekkokauden maalitilinsä suomalaisittain tunteikkaassa illassa Anaheimissa. Ennen Anaheim Ducksin ja Buffalo Sabresin ottelua Teemu Selänteen takavuosien tutkaparin Paul Kariyan pelinumero 9 jäädytettiin ja hänen paitansa nostettiin hallin kattoon. Selänne oli paikalla seremoniassa.

–  Sanoin viime vuonna, että tiedättekö mitä, numero 8 on ollut vähän yksinäinen tuolla ylhäällä, Selänne sanoi Anaheim Ducksin Twitter-tilin mukaan.

Selänne oli ennen tätä ainoa Anaheim-pelaaja, jonka pelinumero oli jäädytetty. Hänen pelipaitansa numero 8 nousi Anaheimissa kattoon tammikuussa 2015.

Kanadalainen Kariya pelasi Anaheimissa vuodet 1994–2003.

Ristolainen laukoi Buffalon voittomaalin 3–2:een kolmannessa erässä. Osuma syntyi siniviivalta tarkalla lämärillä yläkulmaan Buffalon pelatessa ylivoimalla. Anaheim johti ottelua 2–0, mutta menetti otteensa ja hävisi 2–4.

Ristolainen ahkeroi joukkueestaan jälleen suurimman määrän minuutteja, 24. Hän on liigan peliaikatilastossa kahdeksantena.

Tampa Bay teki laukausennätyksen

Tampa Bay Lightning teki NHL-ennätyksen hakiessaan 6–3-vierasvoiton Chicagosta. Floridalaisjoukkue laukoi toisessa erässä maalia kohti peräti 33 kertaa. Se on suurin määrä sen jälkeen, kun eräkohtaisia laukauksia alettiin vuonna 1997 tilastoida. Yhteensä Tampa laukoi ottelussa 55 kertaa.

Vierasjoukkueen toisen erän 33 laukauksesta kolme päätyi maaliin. Niiden turvin Tampa rynni 1–1-tilanteesta 4–1-johtoon.

NHL:n suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva Tampa Bay nousi voitollaan itälohkossa toiseksi.

Chicagon Henri Jokiharju pelasi ottelussa 19 minuuttia ja laukoi kolme kertaa, mutta jäi ilman tehoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: