Ässät–KooKoo - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät jäi ensimmäistä kertaa maaleitta sitten tammikuun – KooKoon Järvenpää vesitti Padan 36 pelin maaliputken

KooKoon maalilla torjuva ässäkasvatti Juha Järvenpää nappasi näyttävän torjunnan, kun Aleksi Varttinen pääsi hyvästä paikasta yrittämään liigauransa ensimmäistä maalia.

31.10.2018 15:27 | Päivitetty 31.10.2018 22:04

Ässät–KooKoo 0–3 (0–0, 0–0, 0–3). Ässillä oli ennen keskiviikkoa hallussaan Liigan pisin putki peleissä, joissa se oli kyennyt maalintekoon. Joukkue teki varsinaisella peliajalla vähintään maalin 36 runkosarjan pelissä peräkkäin ennen kuin KooKoo tuli ja jätti porilaiset nollille. Edellisen kerran Pata jäi ilman osumia 9. tammikuuta. Runkosarjapelien lisäksi väliin mahtui seitsemän playoffs-peliä, joissa Ässät onnistui maalinteossa.

1. erä (0–0)

Ässät pelasi Halloween-ottelussa teemaan sopivasti kokomustissa peliasuissa ja KooKoo kurpitsanvärisissä pelipaidoissa.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä tuli Ässien Jussi Makkoselle, jolle tuomittiin kaksi minuuttia kiinnipitämisestä ajassa 3.49. Vierailija KooKoo ei onnistunut luomaan yhtään vaarallista tilannetta miesylivoimalla.

Jäähyn jälkeen Pata otti isännän otteet haltuunsa ja myllytti vaarallisesti tilanteita liukuhihnalta kohti Juha Järvenpään vartioimaa maalia. Pari kertaa kävi lähellä: Aki Juusela laukoi läheltä yli ja Mikael Saha maalin edestä ässäkasvatti Järvenpään patjoihin.

Minuuttia ennen erän loppua Aleksi Varttinen pääsi laukomaan sydämensä kyllyydestä A-luokan maalipaikalta, mutta jälleen Järvenpään hanska heilahti.

Odotettua palkintoa ei tullut, joten tauolle lähdettiin maalittomista lukemista Ässien vahvasta hallinnasta huolimatta. Pirteän peli-ilmeen lisäksi kamppailuhalukkuus oli silmiinpistävän hyvällä tasolla.

2. erä (0–0)

KooKoo sai ensimmäiseen vaihtoon huippupaikan, mutta Ässät pelastui.

Erän toisella minuutilla tuli Ässien paikka. Pitkässä maalittomien pelien putkessa tarpova Matias Varttinen kilautti tolppaa terävän spurttinsa päätteeksi.

Myös ottelun toinen tilastomerkintä tuli kotijoukkueelle. Tällä kertaa jäähylle lähti Sakari Salminen kampituksesta ajassa 27.52. Jäähyjen suhdeluku ei ollut oikein missään suhteessa kenttätapahtumiin, sillä Ässät oli pelissä enemmän kiekollisena osapuolena.

KooKoo oli toisella ylivoimayrittämällään paljon vaarallisempi kuin avauserässä, mutta Andreas Bernard teki muutaman hienon venytyksen ja piti pelin maalittomana.

Toisessa kenttäpäädyssä nähtiin pian perään tilanne, josta Ässät tekee normaalisti maalin kymmenestä yrittämästä yhdeksällä, mutta kun mikään ei onnistu, niin ei ole onneakaan mukana. Tuomas Huhtanen vieritti kiekon tyhjänä ammottaneen maalin edestä ohi.

KooKoon seuraava huippupaikka tuli kultakypärä Malte Strömwallille, kun hän karkasi läpiajoon. Bernard veti kuitenkin jälleen pidemmän korren.

Hurlumhei-vaihteella vedetyn loppuerän aikana maalipaikkoja sinkoili vielä molempiin päätyihin, mutta niin Ässät kuin Liigan neljänneksi tehokkain joukkue KooKookin tuhlailivat paikkoja liukuhihnalta. Ässistä Sakari Salminen ja Huhtanen olivat molemmat nokikkain Järvenpään kanssa.

3. erä (0–3)

Ässät pääsi erän alussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun KooKoon Mikko Virtanen passitettiin jäähyaitioon kiinnipitämisestä ajassa 42.03. Ylivoimapelin parhaat tilanteet syntyivät heti ensimmäisten sekuntien aikana: Jarno Kärki tykitti poikittaissyötöstä plekseihin ja Peter Tiivolan vanhanaikainen jäi vain milleistä kiinni.

Erän puolivälissä sitten kävi niin, kuten pessimistisimmät pelkäsivät. KooKoo iski ottelun avausmaalin vastahyökkäyksestä täysin pelinkuvaa vastoin. Amerikkalaishyökkääjä Ed Wittchow laukoi kiekon etukulmasta ohi mainion pelin pelanneen Bernardin ja vei vieraat 1–0-johtoon.

Ässien takaa-ajo koki kolauksen vajaat viisi minuuttia ennen summeria, kun Aleksi Rekonen huitoi itsensä jäähypenkille. Sitä Ässät ei kestänyt, vaan avausmaalin syöttänyt Malte Strömwall yllätti Bernardin melko helposti ja teki ratkaisevan 2–0-maalin.

Lopullisen sinetin (0–3) iski Tomi Leivo Ässien tyhjään maaliin.

KooKoon porilaisvahti Juha Järvenpää pelasi ensimmäisen nollapelinsä sitten marraskuun 2017, jolloin hän piti silloinkin Ässät nollilla Porissa.

Liigan jumbona tukevasti majailevan Ässien viikko jatkuu perjantaina Tampereella Ilveksen vieraana. Lauantaina Poriin saapuu KalPa.

Maalit

1. erä: Ei maaleja.

2. erä: Ei maaleja.

3. erä: 50.52 Ed Wittchow (Malte Strömwall) 0–1, 56.58 Strömwall (Kasperi Ojantakanen–Anrei Hakulinen) 0–2 yv., 58.58 Tomi Leivo 0–3 tm.

Yleisöä: 3765.

Ässien kokoonpano:

Ykköskenttä:

Jarno Kärki–Jussi Makkonen–Aleksi Rekonen

Niko Peltola–Juuso Ketola

Kakkoskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Sakari Salminen

Jyri Marttinen–Aleksi Varttinen

Kolmoskenttä:

Mikko Salmio–Mikael Saha–Matias Varttinen

Saku Salmela–Juho Tommila

Nelosketju:

Tuomas Huhtanen–Severi Sillanpää–Aki Juusela

Kristian Tuohilampi (7. puolustaja)

Maalivahdit:

Andreas Bernard (Henri Kiviaho)

Katso Ässien pelipäivän haastattelu:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: