Ässien A-nuorten kausi alkaa keskiviikkona - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien A-nuorten kausi alkaa jo keskiviikkona – porilaisten B-ikäinen maajoukkuehyökkääjä ihastuttanut asiantuntijaakin

Jere Härkälä sai uuden valmennusparin sekä monta uutta pelaajaa. Ässien tavoitteena on kehittää nuoria yhä voimakkaammin edustusjoukkueeseen.

28.8.2018 14:45

Yksi voitto ja seitsemän tappiota.

Ässien A-nuorten valmistautuminen keskiviikkona alkavaan sarjakauteen oli tuloksellisesti vaisu. Toisaalta se oli odotettuakin.

–Ainahan nuorten joukkueet muuttuvat, mutta ehkä meillä on nyt ollut vaihtuvuutta aiempaa enemmän, päävalmentaja Jere Härkälä myöntää.

–Teimme harjoituspeleissä erilaisia kokeiluja ja kierrätimme paljon pelaajia. Pelillisesti olimme nousujohteisia. Viimeinen harjoituspeli oli meidän paras pelimme, vaikka olimmekin tehottomia ja hävisimme. Meidän pitää oppia voittamaan.

Luisteluvoimaa

Aikaa on oppia, sillä 2000-luvulla syntyneiden sukupolvi ottaa yhä vahvemmin valtikkaa vanhimmissa ässäjunioreissa. Harjoituspeleissä B-ikäisiä nähtiin reilumminkin, mutta myös sarjapeleissä heitä on Härkälän mukaan kokoonpanossa neljästä viiteen pelaajaa.

Heistä suurin mielenkiinto kohdistuu hyökkääjäkaksikkoon Eero NiemiValtteri Karnaranta. Ässien oma kasvatti Niemi täyttää 16 vuotta lokakuussa, Oulusta täksi kaudeksi Poriin siirtynyt Karnaranta marraskuussa.

Molemmat ovat tehneet tehokasta jälkeä myös poikien maaotteluissa. Niemi on pelannut kauden alla kuusi alle 17-vuotiaiden maaottelua. Niissä hän on takonut tehot 5+1.

–Niemi ja Karnaranta ovat olleet positiivisia, pirteitä ja tehokkaitakin, Härkälä kehuu.

Muun muassa valmentaja ja tv-lähetysten kiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen on jo yltynyt hehkuttamaan Niemen otteita.

Ässien A-nuoret 2018–2019

Maalivahdit: Kasperi Kotkaniemi, Radek Haas, Severi Soukka.

Puolustajat: Aleksi Varttinen, Matias Keskimäki, Miro Sistonen, Teemu Kiviniemi, Miikka Huhtala, Arttu Paakki, Juuso Ketola, Antti Tuomisto, Riku Tuomola.

Hyökkääjät: Tommi Laakso, Joel Järvenpää, Jerry Sammalisto, Matias Lehtinen, Oskari Valli, Juha Rautiainen, Aleksi Sävelä, Eemeli Takala, Eemil Kuparinen, Jami Virtanen, Alex Hintsa, Joonas Hantula, Eero Niemi, Kalle Myllymaa, Valtteri Karnaranta.

Taustaryhmä: Jere Härkälä (päävalmentaja), Jouni Myllymaa (valmentaja), Jaakko Rosendahl (maalivahtivalmentaja), Ville Salminen (maalivahtivalmentaja), Markku Viitalampi (joukkueenjohtaja), Juha Salin (huoltaja), Aleksander Murashev (lääkäri), Ville Valli (naprapaatti), Jari Korpisalo (manageri).

Puolustajista leijonapaidassa on nähty edustuksen harjoitusringissä alkukesän ollut Juuso Ketola sekä 2001-syntynyt Antti Tuomisto.

Miesten liigaryhmästä A-nuoriin voisivat vielä tulla puolustaja Niklas Peltomäki sekä nuorten maajoukkuehyökkääjät Otto Kivenmäki ja Lenni Killinen. Heidän Härkälä kuitenkin odottaa ottavan sen verran hyvää roolia edustuksesta, että A:n apuna heitä nähdään korkeintaan satunnaisesti.

–A:sta on saatu hyvin pelaajia eteenpäin, mutta se on entistä voimakkaampi tavoite, että saamme kehitettyä omista nuorista pelaajia Liigaan.

Toiseen suuntaan A-nuoria auttaa puolestaan se, että nyt myös B-nuoret pelaavat alusta asti ikäluokan SM-sarjaa. Viime kaudella B-Ässät haki vauhtia Mestiksestä, eivätkä pelit siellä palvelleet niitä A-nuoria, joilla olisi ollut mahdollisuus hakea peliaikaa B:stä.

Valmennukseen Härkälä sai rinnalleen Jouni Myllymaan. Ässien entinen valmennuspäällikkö korvaa Marko Kivenmäen.

Peliä Härkälän ja Myllymaan Ässät pyrkii viemään nykypäivän mallin mukaisesti jopa hieman pelipaikattomaan sekä entistä aktiivisempaan suuntaan. Härkälän mukaan joukkueen luisteluvoimaisuutta tullaan hyödyntämään.

Tiivis tahti

A-nuorten 18 joukkueen mammuttisarjassa tahti on tiivis. Ässät aloittaa keskiviikkona Turussa TuTon vieraana. Viikonvaihteessa Pata kohtaa kotonaan KalPan ja lauantaina hegemoniaottelun yhtenä osana Lukon.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Juuso Ketola harjoitteli alkukesän Ässien edustusjoukkueen ringissä. Nuorten maajoukkuepuolustaja aloittaa kauden kuitenkin isossa roolissa A-nuorissa.

Kun miesten Liiga alkaa 14. syyskuuta, A-Ässät pelaa samana päivänä jo kuudennen sarjaottelunsa. Joulukuun puoliväliin mennessä Pata pelaa 34 ottelua. Siihen alkusarja myös päättyy, ja joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

–10 joukkueen ylempi jatkosarja on meidän tavoitteemme. Lisäksi joukkueella on omia arvojen mukaisia tavoitteita. Niiden mukaan kaikki jätetään joka kerta kentälle ja arjen tekeminen on laadukasta, Härkälä selvittää.

A-nuorten sarjajärjestelmä

Joukkueet: Ässät, Lukko, Blues, HIFK, HPK, Ilves, Jokerit, Jukurit, JYP, KalPa, KooKoo, Kärpät, Pelicans, SaiPa, Sport, Tappara, TPS, TuTo.

Alkusarja: Pelataan 18 joukkueen kaksinkertainen sarja alkusarja, ottelumäärä 34 ottelua. Ensimmäinen ottelu tänään Lahdessa, alkusarja päättyy 16. joulukuuta.

Nuorten SM-liiga: Alkusarjan 10 parasta jatkaa (alkusarjan pisteet ja maalit mukaan) nuorten SM-Liigaan. Nuorten SM-Liigassa pelataan kaksinkertainen sarja (=18 ottelua). Alkusarjan kahdeksan huonointa jatkavat alempaan jatkosarjaan.

Pudotuspelit: Nuorten SM-Liigan yhdeksän parasta pääsee suoraan pudotuspeleihin. Sarjan seitsemäs kohtaa villi kortti -kierroksella alemman jatkosarjan voittajan, ja sarjan kahdeksas kohtaa sarjan yhdeksännen.

Ässien alku: Keskiviikkona joukkue käy TuTon vieraana. Perjantaina Poriin saapuu KalPa (klo 18) ja lauantaina Lukko (klo 12).

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: