Brandon DeFazio Lukkoon - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukko täydensi miehistöään jässikällä: "Hän on hyökkäysalueella vahva, suoraviivainen ja hyvällä tavalla hieman ilkeä"

Kalle Sahlstedtin arvioiden mukaan odotukset uudesta kanadalaishyökkääjästä Brandon DeFaziosta ovat korkealla.

28.8.2018 10:05

Lukko on löytänyt viimeisen palasen liigakauden aloittavaan miehistöönsä.

Raumalle saapuu kanadalainen Brandon DeFazio. Hän pelasi viime kaudella Kiinan KHL-seurassa Kunlun Red Starissa. Lukon kanssa DeFazio teki 1+1-vuotisen sopimuksen.

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin luonnehdintojen perusteella odotukset ovat korkealla. Sahlstedtin mukaan DeFazio hankittiin sen jälkeen, kun hän oli yhdessä valmennuksen ja pelaajatarkkailijan kanssa tarkkaan analysoinut, millaista pelaajaa joukkue vielä tarvitseee.

–Näemme joukkueen tarvitsevan juuri DeFazion kaltaista pelaajaa. Hän on hyökkäysalueella vahva, suoraviivainen ja hyvällä tavalla hieman ilkeä.

–DeFazio on parhaimmillaan hyökkäysalueen hyökkäyspelissä. Voimapelaaja, joka on vahva kulmissa ja maalinedustalla, ja osaa pistää myös kiekkoa maaliin. Uskon, että hänen kaltaisensa vahva jässikkä tuo isoa hyötyä myös meidän ylivoimapeliimme, Sahlstedt kertoi Lukon tiedotteessa.

DeFazio on 188-senttinen ja 90-kiloinen ja vasemmalta laukova laitahyökkääjä. Hän oli viime kaudella kiinalaisseuran viidenneksi tehokkain pelaaja saldolla 10+5=15.

Viime kausi oli hyökkääjän ensimmäinen Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Kotimantereellaan hän on pelannut yliopistosarjan jälkeen enimmäkseen AHL:ssä, mutta tilillä on myös kaksi NHL-ottelua Vancouverin Canuksin paidassa kaudelta 2014–2015.

Toistaiseksi viimeinen AHL-kausi oli DeFazion tehokkain. Silloin hän teki Texas Starsissa 76 ottelussta tehot 22+25=47.

Sahlstedtin mukaan Lukko ei paikkaa DeFaziolla loukkaantumisiaan, vaan kyseessä on strategian mukainen hankinta joukkueen rakentamiseen.

Lukon hyökkäyksestä Jere Friberg ja Ville Petman ovat sivussa alkuperäisen arvion mukaan vielä noin kolme viikkoa. Konkarit Ville Vahalahti ja Lauri Tukonenkaan eivät ole tällä hetkellä pelikuntoisia. Puolustuksesta on sivussa Simo-Pekka Riikola.

–Me tiedämme suurin pirtein milloin Friberg, Petman ja Riikola palaavat kokoonpanoon. Tukosen ja Vahalahden mahdollisista paluista emme vielä tiedä sen tarkemmin, joten heidän osaltaan tilannetta katsotaan rauhassa. Jos kaikki menee suunnitellusti, eikä mitään suurempia yllätyksiä tapahdu, me lähdemme tällä joukkueella liigakauteen, Sahlstedt selvitti.

Satakuntalaiset avaavat sarjakauden paikallisottelulla Raumalla perjantaina 14. syyskuuta. Sitä ennen joukkueet kohtaavat vielä Porissa tulevan lauantain hegemoniaottelun huipennuksena.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: