Erik Haula kiittelee vanhempiensa tukea - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Erik Haula kiittelee vanhempiensa tukea: "Se on ollut kaikki kaikessa"

Erik Haula on kulkenut erilaista polkua huipulle.

30.5.2018 14:30

Stanley Cupin voittoa Vegasin riveissä tavoitteleva Erik Haula teki melko poikkeuksellisen ratkaisun lähdettyään Suomesta kymmenen vuotta sitten alaikäisenä Pohjois-Amerikan yliopistosarjaan kiekkoilemaan. Haula sanoo, että päätös lähdöstä oli oma, eikä vanhempien.

–Ei minua todellakaan patistettu lähtemään. Aloite tuli omasta halusta. En usko, että tätä kuviota olisi saanut toimimaan yhtä hyvin, jos asia olisi ollut toisin, nyt 27-vuotias Haula sanoo.

Porilaissentteri jakaa silti auliisti kiitosta vanhemmilleen Minnalle ja Tomille. Minna asuu nykyään Turussa ja Tomi edelleen Porissa.

–Molemmilla vanhemmilla on ollut eri tavoilla hurja merkitys uraani. Tuki, jonka olen heiltä saanut pienestä lähtien, on ollut kaikki kaikessa, Erik Haula kiittelee.

Pelaaja-agenttina nykyään toimiva Tomi Haula on ollut tuttu vieras Vegasin kotipeleissä tällä kaudella. Erik sanoo olevansa lähes päivittäin tekemisissä isänsä, äitinsä tai sisarustensa kanssa koti-Suomeen. Erikillä on velipuoli Aleksander, veli Tomek ja sisko Lidia. Vuonna 2004 syntynyt Tomek on myös lahjakas kiekkoilija ja Lidia (syntynyt 2006) lupaava taitoluistelija.

Suomessa pelaaja käy enää varsin harvoin. Hän asuu kesät Minnesotassa, josta hänen naisystävänsä Kristen Boege on kotoisin.

–Minulla on oikeastaan kolme kotia nykyään. Suomi on aina kotini, mutta pelikauden ajan Vegas ja kesäisin Minnesota ovat myös paikkoja, jotka tunnen kodikseni.

Vegasin ja Washingtonin toinen kohtaaminen pelataan ensi yönä Suomen aikaa. Tulokasjoukkue Vegas johtaa ottelusarjaa voitoin 1–0.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: