Satakuntalaisessa jääkiekossa pannaan hynttyitä yhteen – Karhu HT ja KK-V löysivät toisensa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Satakuntalaisessa jääkiekossa pannaan hynttyitä yhteen – Karhu HT ja KK-V löysivät toisensa

Karhu HT:n taival Suomi-sarjassa on ollut raskas. Nyt seura yrittää vankistaa selkänojaansa suuntaamalla katseet Kokemäelle.­

28.5.2018 21:03

Jääkiekon Suomi-sarjaa pelataan ensi kaudella myös Kokemäellä.

Se on yksi seuraus Karhu HT:n ja Kokemäen Kova-Väen uudesta yhteistyöstä, jossa seurojen edustusjoukkueet yhdistyvät.

–Yksi syy yhdistymiseen on halu saada tästä koko Satakunnan joukkue, ja halu viedä satakuntalaista alasarjakiekkoa eteenpäin, perusteli KHT:n pelaajakoordinaattori Niko Palonen.

–Uskon, että tilausta on olemassa. Pelaajia meillä oli jo nyt ympäri Satakuntaa. Me haluamme tarjota satakuntalaisille nuorille urapolkua hyvässä sarjassa, ettei heidän tarvitse lähteä muualle.

Aloite yhdistymisestä tuli Porista. Kaudesta 2015–2016 alkaen maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Karhu HT:n taival Suomi-sarjassa on ollut vaikea.

Tekijät seuran taustalla ovat olleet vähissä, eikä porilaisyleisökään ole löytänyt joukkuetta omakseen. Viime vuosina sarjapaikka on varmistunut vasta karsintojen kautta.

–Se ei ole kovin viihdyttävää pelaajille, yleisölle eikä taustahenkilöille. Yhdistymisen ansiosta meillä on mahdollisuus saada parempi joukkue ja vahvemmat taustat. Ensimmäinen tavoite on se, että vältämme ainakin karsinnat, Palonen sanoo.

Nimeen viilausta

KK-V pelasi 2. divisioonassa varsin hyvän kauden. Se oli lohkossaan toinen. Puolivälierissä joukkue tosin putosi heti Eurajoen Lätkän käsittelyssä.

Yleisöä Kokemäellä on käynyt kakkosdivarin kamppailuissa parhaimmillaan enemmän kuin Porissa Suomi-sarjan peleissä. Siitä huolimatta Kokemäellä oli helppo tarttua KHT:n tarjoamaan täkyyn.

–Meillä ei olisi ollut ensi kaudeksi riittävästi pelaajia 2. divisioonan porukkaan, kertoo joukkueenjohtaja Jani Salminen, joka on itsekin lupautunut uuden ryhmän taustalle yhdeksi puuhamieheksi.

KK-V:n jääkiekkojaoston toiminta ei lopu edustusjoukkueen yhdistymiseen. Alempiin divisiooniin ryhmä saadaan edelleen kasaan.

Yhdistyminen tuo siis Suomi-sarjan ensi kaudella myös Kokemäelle. Siitä yhdistyjät eivät ole vielä tehneet päätöstä, miten pelit Porin ja Kokemäen välillä jaetaan.

–Ainakin nyt aluksi kokeilemme, miten pelit Kokemäellä kiinnostavat. Uskon kyllä, että mielenkiintoa löytyy, Salminen miettii.

Suomi-sarjan lisenssiä on haettu Karhu HT:n nimellä. Salmisen mukaan KK-V:n väellä ei ole vaatimuksia nimenvaihtoon, mutta Palonen lupaa ainakin pientä viilausta.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Ässälegenda Kari Makkonen valmensi viime kaudella KK-V:ta.­

Valmentajatilanne auki

Entä sitten joukkue?

Yhdistymisissä 1+1 ei ole aina kaksi. Kiekkolegenda Kari Makkosen valmentamassa KK-V:ssä pelasi viime kaudella useita porilaislähtöisiä, jopa liigatasolla nähtyjä pelaajia.

Esimerkiksi Samuli Virkkunen teki 21 ottelussa 74 (38+36) pistettä ja voitti sarjan pistepörssin. Virkkusen kaltaiset pelimiehet olisivat halutessaan tekijämiehiä myös Suomi-sarjassa.

Palonen ja Salminen eivät kuitenkaan vielä tiedä, moniko viime kauden KK-V:n pelaajista on halukas siirtymään ylemmäs ja ajankäytöllisesti selvästi raskaampaan sarjaan.

–Pelaajistossa runko säilyy. Vetäjä tulee sen sijaan vaihtumaan. Vjatsheslav Fandul ei jatka, mutta uusi valmentaja on vielä auki, Palonen selvittää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?