Leijonille tuli juhlan jälkeen huono olo - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Leijonille tuli juhlan jälkeen huono olo

Saksa painoi Suomen ahdinkoon.

13.5.2018 23:42

Juhlan jälkeen tulee usein väsynyt päivä.

Juuri niin kävi Leijonille. Lauantaina Kanadasta säkenöivän voiton pyöräyttänyt Suomi oli sunnuntaina suurissa vaikeuksissa Saksaa vastaan.

Lopulta tuli huono olo, kun Saksa vei 3–2-voiton jatkoajalla.

Leijonia ei auttanut, vaikka joukkue tuntui sunnuntain aamujäiden jälkeen tiedostavan asetelmassa piilevän henkisen krapulan vaaran.

–Ei kerkee jäädä mäiskyttelemään. Mitä nopeammin saamme ajatuksen pois edellisestä pelistä ja katseen seuraavaan, sen parempi, Sebastian Aho sanoi.

Koska Suomi ei "mäiskytellyt", joukkue tuli peliin kohtalaisen pirteästi. Raukea sohvafiilis iski vasta alun jälkeen. Varsinkin toinen erä meni torkkuessa.

Tolvanen pirteänä

Suomen peli oli paikoin melkoista puskemista. Mathias Niederberger torjui 36 kertaa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki epäili, että lauantaina lähes suoraan lentokoneesta kaukaloon hypännyttä Eeli Tolvasta saattaa sunnuntaina hapottaa kaiken matkustusrasituksen ja aikaeron vuoksi.

Tolvanen oli toista mieltä. Hän vei Leijonat jo kolmannella minuutilla johtoon hyvän nousun päätteeksi. Nashvillen hyökkääjä oli muutenkin avauserän näkyvin hahmo.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä vaikeammaksi Suomen peli meni.

Omissa Suomi oli pahemmissa vaikeuksissa kuin Kanadaa vastaan. Saksa haistoi veren, tuli ulos kuorestaan ja sai otetta tapahtumista.

Fredrik Tiffels tasoitti maalin edestä. Stanley Cup -voittajan ja Saksan entisen päävalmentajan Uwe Kruppin poika Björn laukoi toisen erän lopussa viivakudillaan lisää tuskaa suomalaisleiriin.

Leijonillekin toki aukesi avoimia paikkoja, mutta viimeistely oli huonoa, ja toisaalta Saksan vahti Mathias Niederberger torjui mainiosti.

Puskemista

Päätöserän takaa-ajossa Leijonat karisti pahimman väsymyksen pois. Pelillisesti joukkue hallitsi ja vyörytti, mutta rentoa tekeminen ei ollut. Viimeistely-yritykset olivat melkoista puskemista.

Suomen viiden hyökkääjän ylivoima ei sunnuntaina toiminut lainkaan niin lupaavasti kuin lauantaina, mutta pakon edessä leijonatähdet takoivat tasoituksen. Maalin niittasi Aho.

Jatkoajalla Kasperi Kapasen näyttävä nousu oli kuitenkin Leijonien ainoa väläytys. Sen jälkeen Saksan Markus Eisenschmid lopetti pyristelyt ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Tappio tarkoitti sitä, että lohkon ykkössijaan Suomi tarvitsee päätöskierroksella USA:ta vastaan täyden kolmen pisteen voiton.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: