Marjamäki maksaa hintaa voitoista: korvamato soi päävalmentajan päässä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Marjamäki maksaa hintaa voitoista: korvamato soi päävalmentajan päässä

Leijonien valmennusjohtokin joutuu kuuntelemaan Petri Nygårdia voittopelien jälkeen.

13.5.2018 15:12

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti pelaajilleen asennetta ja työntekoa illan ottelussa Saksaa vastaan.

–  Tänään pitää Saksan maalille mennä ja maksaa hintaa niistä puuttuvista metreistä, Marjamäki linjasi Suomen vapaaehtoisten harjoitusten jälkeen Herningissä.

Myös päävalmentaja maksaa hintaa Suomen voitoista. Niiden jälkeen Suomen pukukopin soittolistan kärjessä on mäikästänyt Petri Nygårdin Nössö, kun taas Tanska-tappion jälkeen kiekkoilijoiden musiikkivalinnat olivat rauhallisempia.

Pukukopit ovat konteissa Herningin messukeskuksen sisällä, joten koppimusiikit meluavat myös saman katon alla työskentelevän median korvissa.

Kuuntelisiko Marjamäki Nössöä vapaaehtoisesti?

–  No en, mutta kieltämättä se on aikamoinen korvamato. On jäänyt soimaan korvien väliin, Marjamäki hymähti.

Saksalla on yhä seitinohuet mahdollisuudet alkulohkon neljänteen sijaan, ja se lähtee illan otteluun epätoivon vimmalla.

–  Saksalla on yhdeksän tunnin palautumisetu. Heillä on tappio alla, meillä tunteikas voitto. Se vaatii aika paljon korvien välissä. Tänään vaaditaan meidän parasta esitystä, että saamme rytmitettyä peliä, saamme vaihdettua järkevästi ja saamme painetta vastustajan pakkeihin.

Päävalmentaja sanoi odottavansa joukkueen jokaisen yksilön lataavan patterinsa täyteen iltaa varten.

–  Kyllä tässä kannattaa täysillä mennä ja tulla vaihtoonkin täysillä. Tässä on kolmesta viiteen peliä kautta jäljellä, kyllä sen verran jaksaa, Marjamäki sanoi.

Tällä hän viittasi Suomen Kanada-pelissä saamaan vaihtovirhejäähyyn.

–  Meidän täytyy ymmärtää, että valmistautumiseen ja suoritukseen pystyy vaikuttamaan. Mitään ei tule ilmaiseksi. Monet MM-turnaukset ovat näyttäneet, että täällä ei puolivaloilla pärjätä.

Suomi voi voittaa Herningin alkulohkon voittamalla kaksi viimeistä peliään, mutta siitä Marjamäki ei halunnut puhua mitään.

–  Kyllä meidän täytyy mennä vain tuohon Saksa-peliin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: